In samenwerking met Kosmos Uitgevers

Stevige Toscaanse boerensoep

08 maart 2018 16:00 Aangepast: 22 maart 2018 07:30

Een lekkere, stevige Italiaanse boerensoep. Dat verdien je wel na een week hard werken!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 rode uien, schoongemaakt
  • 2 teentjes knoflook, schoongemaakt
  • olijfolie
  • ½ tl chilipoeder (of meer als je van een pittig soepje houdt)
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 250 g pancetta
  • 1 flespompoen
  • 400 g witte bonen
  • 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 zoete aardappel
  • 1 courgette
  • 200 g cavolo nero (palmkool) 

Zo maak je het:

Begin met het fijnsnijden van de uien en knoflook en bak dit kort aan in een grote soeppan met olijfolie. Doe daar ook chilipoeder, venkelzaad, oregano en laurierblaadjes bij en bak dit mee.

Snijd de bleekselderij fijn en bewaar de blaadjes om de soep mee te garneren. Snijd de prei ook in stukken.

Voeg na enkele minuten de bleekselderij en prei toe, samen met de gesnede pancetta en laat dit nog een paar minuten meebakken.

Was de flespompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd de rest in blokjes (inclusief de schil) en doe dit ook in de pan.

Giet de witte bonen af en doe die in de pan samen met de tomatenblokjes en kippenbouillon.

Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukken, net als de courgette, en doe dit bij de rest van de soep.

Laat dit vervolgens 30 minuten op een laag vuurtje pruttelen.

Doe dan de fijngesneden cavolo nero (palmkool) erbij en kook dit ook nog 10 minuutjes mee. Breng de soep eventueel op smaak met zout en peper, haal de laurierblaadjes uit de pan en schenk de soep uit. Garneer met bleekselderijblaadjes.

Food Talk
In Food talk geven Kim Feenstra en Bénine Bijleveld een kijkje in hun glutenvrije leven. De twee vriendinnen hebben een gezamenlijke passie: eten! Dit doen ze allebei glutenvrij. In het toegankelijke kookboek vind je heerlijke ontbijtjes, smakelijke salades en lekkere hoofdgerechten en zoetigheden. De leuke, eerlijke schrijfstijl en de fantastische recepten van Bénine maken dit boek, samen met de verhalen en fotografie van Kim, een must-have voor iedereen die geniet van lekker eten.

Miniatuurvoorbeeld

Titel: Food talk
Auteurs: Kim Feenstra en Bénine Bijleveld
Prijs: 20 euro
ISBN: 978 902 156 596 5
Uitgever: Kosmos Uitgevers

 

 

 

 

 

 

`