In samenwerking met Fontaine Uitgevers

Heerlijk simpel: Zweeds platbrood

01 maart 2018 17:00 Aangepast: 08 maart 2018 20:02

Het Zweedse tunnbröd doet denken aan een wrap en wordt in Zweden ook vaak zo gegeten. Maar het is ook ideaal om te beleggen als de populaire flammkuchen. Met spek, fetacrème en tomaatjes schuif je 'm na nog geen 5 minuten in de oven.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 Zweedse platbroden (tunnbröd, te koop bij IKEA)
  • 100 gram feta
  • 125 ml crème fraîche
  • 75 gram gerookt spek
  • 200 gram troskerstomaatjes
  • handvol verse kruiden, bijv. mini-basilicum en rode venkel
  • olijfolie extra vierge

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het brood op een bakplaat met bakpapier. Verkruimel de feta en meng door de crème fraîche. Strijk de feta-crème over de broden.

Snijd het spek in dunne plakjes. Verdeel het spek met de tomaatjes over de feta-crème.

Bak de broden in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin en krokant. Bestrooi met de kruiden en peper naar smaak. Besprenkel ze nog met wat olijfolie.

Heerlijk simpel
Het nieuwste boek van Janneke Philippi Heerlijk simpel is weer een lust voor het oog (en de maag). Wat haar recepten kenmerkt: ze zijn altijd eenvoudig en toegankelijk en vooral héél lekker. In dit boek heeft ze zo'n honderd van die recepten verzameld. Heerlijk simpel is een boek voor iedereen die houdt van lekker eten en gezellig samen tafelen, maar niet altijd tijd heeft om lang in de keuken te staan. Zowel voor etentjes met vrienden als voor de doordeweekse maaltijd thuis biedt dit boek volop inspiratie.

Miniatuurvoorbeeld

Auteur: Janneke Philippi
Fotografie: Serge Philippi
Prijs: € 24,95
ISBN: 978 90 5956 759 7
Uitgever: Fontaine Uitgevers

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`