Magazine

Zo komt het wel goed met je goede voornemens

27 december 2017 14:13 Aangepast: 28 december 2017 14:45
Beeld © Getty Images

Of je nou wil afvallen, meer rust wil nemen of eindelijk van je slechte gewoontes af wil komen: het nieuwe jaar vraagt om nieuwe plannen. Wij zetten de apps die je daarbij kunnen helpen op een rij. Met de hulp van deze 7 apps wordt 2018 jouw jaar. 

Thumbnail

1. Stop met roken!

Dit is serieus één van de beste apps om te stoppen met roken. Waarom? Je wordt geholpen door middel van ondersteunende berichtjes op je telefoon. De app laat zien hoeveel dagen je niet gerookt hebt en - heel belangrijk - hoeveel geld je hiermee hebt bespaard. Je persoonlijke coach geeft je complimenten en vertelt hoe ver je al vooruit bent gegaan. Altijd fijn. Oh, en mocht je trots zijn op het resultaat: je kan dit altijd delen op Facebook.

Prijs: gratis
Beschikbaar voor: iOS & Android

Miniatuurvoorbeeld

2. Dag slechte gewoontes

De app Productive gaat ervoor zorgen dat je van al je slechte gewoontes af komt en dat je deze vervangt met goede gewoontes. Zoals bijvoorbeeld iedere middag een rondje gaan lopen, gezonder eten of meer water te drinken. De app helpt je om gefocust te blijven en door slimme herinneringen stimuleert de app je om je aan je goede voornemens te houden. Naar verluidt duurt het drie weken om je een nieuwe gewoonte eigen te maken, dus in theorie kan je in februari al helemaal trots op jezelf zijn.

Prijs: gratis - in app aankopen
Beschikbaar voor: iOS

Miniatuurvoorbeeld

3. Werk jezelf in het zweet met Kayla

De juiste combinatie van genoeg beweging, gezonde voeding en je geestelijk goed voelen, is een mooie balans. Maat laten we eerlijk zijn, dat is echt een hele uitdaging. De Australische fitness Queen Kayla Itsines bedacht hiervoor de app Sweat. De app staat bomvol work-outs filmpjes, gezonde recepten en motiverende sportmuziek. Alles om je zowel fysiek als mentaal in shape te krijgen, en dat gewoon thuis!

Prijs: gratis - in app aankopen
Beschikbaar voor: iOS & Android

Miniatuurvoorbeeld

4. Minder online

Lijkt het jouw wel iets om je smartphone-gebruik te verminderen? Dan moet je de app Forest installeren. Iedere keer als jij je smartphone niet gebruikt, plant je boompjes. Hoe langer jij je phone niet gebruikt, hoe sneller de bomen groter worden en groeien. Met uiteindelijk het doel om van een moestuin, naar een hoftuin naar een heel bos te gaan.

Ondertussen wordt er zorgvuldig geregistreerd hoe vaak, hoe lang en wanneer je de sessie start. Dit zorgt er niet alleen voor dat je jouw smartphoneverbruik mindert, maar helpt je ook met beter focussen op de dingen die er echt toe doen.

Prijs: 2 euro + gratis
Beschikbaar voor: iOS & Android

Miniatuurvoorbeeld

5. Goede nachtrust

Wil jij dit jaar iets meer relaxen? Minder druk, druk, druk zijn maar juist meer tijd voor jezelf nemen? Sleepcycle helpt je daar een handje bij. Weliswaar gaat de app er niet voor zorgen dat je zeeën van tijd erbij krijgt, maar hij helpt je wel om je kwaliteit van je nachtrust te verbeteren. De app is een effectieve slaap-tracker gecombineerd met een slimme alarmklok. Zo weet je wanneer je naar bed moet gaan om voldoende nachtrust te halen en word je op het optimale moment gewekt.

Prijs: gratis
Beschikbaar voor: iOS + Android

Miniatuurvoorbeeld

6. Verdubbel je geld

Zie jij het wel zitten om dit jaar je geld te beleggen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wellicht dat Peaks dan iets voor jou is. De app maakt beleggen makkelijk. Als jij een verse chai latte pint voor € 2,60, zet Peaks direct € 0,40 op je Peaksaccount. Daarmee belegt Peaks in een portfolio dat jij zelf uitkiest. Hoog of laag risico, dat mag je zelf kiezen. Een portfolio bevat meerdere indexfondsen. Zo’n indexfonds bestaat uit duizenden aandelen en tientallen obligaties, om je kansen te spreiden. Zo loop je minder risico dan wanneer je al je geld op één paard wedt. Beleggen met Peaks kan vanaf één euro en je kunt altijd je beleggingen verkopen en cashen als je een maand krap bij kas zit.

Prijs: gratis
Beschikbaar voor: iOS & Android

Miniatuurvoorbeeld

7. Ontspannen met Calm

Calm werd afgelopen jaar door Apple benoemd tot beste app van het jaar. De app gaat er ook komend jaar voor zorgen dat je af en toe een momentje voor jezelf neemt. Even echte rust. Zeker als je wil beginnen met mediteren, is de app een aanrader. Je kunt een 7-dagen ‘challenge’ doen waarin je van alles leert over meditatie en mindfulness. Je kunt pas naar de volgende sessie als je de vorige hebt afgemaakt. Ook een pluspunt: voor elke meditatie kun je kiezen uit verschillende ‘scenes’ met geluiden uit de natuur. Je zit dus niet vast aan dolfijnengeluiden als je daar knettergek van wordt.

Prijs: gratis
Beschikbaar voor: iOS & Android

Thumbnail

Nina Verberne is vergroeid met haar smartphone en heeft haar eigen techwebsite voor vrouwen: Girl in a Tech World. Ze vindt niets leuker dan met jou haar favoriete apps en handige knowhow te delen!​

`