Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Funda-vondst: gigantische villa uit serie Divorce staat (weer) te koop

Beeld © Funda / PUUR* Makelaars Bloemendaal

Of we nu daadwerkelijk op zoek zijn naar een nieuwe woning of niet, we vinden het stiekem heerlijk om rond te neuzen op Funda. Lekker naar binnen gluren, wegdromen bij onbetaalbare paleisjes of juist ongegeneerd een oordeel vellen over iemands inrichting. Maar dit keer stuitten we op een ‘pareltje’ die ons bekend voorkwam. Deze prachtvilla schitterde namelijk in de RTL-dramaserie Divorce.

Divorce villa te koop

Landhuis Randhoeve kun je gerust een beroemde villa noemen. De woning schitterde namelijk jaren geleden in de populaire RTL-dramaserie Divorce. De serie draaide om drie gescheiden veertigers en speelde zich van 2012 tot 2016 af in omgeving Haarlem. En ja, de villa – waar de ex van een van de mannen woonde – staat in het echt ook op fietsafstand van Haarlem. In de Bloemendaalse gemeente Aerdenhout om precies te zijn. 

De serie, bedacht door Linda de Mol, was een groot succes en stopte in 2016 na vier seizoenen op het zogenoemde hoogtepunt. 

Bekende architect én bekende bewoner 

Maar de villa heeft naast de bekende tv-carrière ook nog een andere rijke geschiedenis, zowel qua architectuur als voormalige bewoners. De villa werd namelijk in 1927 gebouwd onder architectuur van Pierre Cuypers, bekend van onder andere het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam. Daarnaast zou astronaut Wubbo Ockels hier ook hebben gewoond. 

De kavel waar de villa op staat is maar liefst 9156 m² groot en heeft daarom natuurlijk ook een enorme oprijlaan. Ook het huis zelf is met een woonoppervlak van 614 m² op z’n zachtst gezegd groot te noemen. Het bevat veertien kamers waarvan negen slaapkamers, drie badkamers, een verwarmd zwembad met poolhouse en een ruime carport met een elektrische laadpaal. Een flinke ruimte om te verwarmen dus, maar gelukkig draait het huis volledig op zonne-energie door middel van 28 zonnepanelen op het zuiden. 

Lange tijd te koop gestaan

Een gewilde villa zou je denken, en toch heeft de villa in het verleden al een behoorlijke tijd te koop gestaan. Zo schreef het AD dat een vorige bewoner in 2014 het stulpje lange tijd maar niet verkocht kreeg. Hij bood er zelfs een Ferrari bij aan én moest flink in prijs zakken. Destijds zakte de vraagprijs van 4,9 miljoen naar een kleine 3,8 miljoen euro. Nu, tien jaar, later staat het huis sinds twee weken opnieuw in de verkoop. 

Al stond het volgens de Instagrampagina van Funda vorig jaar rond deze tijd ook al te koop... 

Klik op de pijltjes rechts voor meer foto’s. 

Klik op de pijltjes rechts voor meer foto’s. 

Kost dat nu?

Nu ben je waarschijnlijk wel benieuwd voor hoeveel deze villa vandaag de dag van jou kan zijn. Het antwoord is: € 3.500.000 k.k. Blijf je liever toch nog even verder dromen? Kijk dan voor meer foto’s op de Funda-pagina. 

Fotocredits

FundaPUUR* Makelaars Bloemendaal 
 

Funda-vondst:
Bekijk ook:
Funda-vondst: 5 huizen van BN’ers die nu te koop staan
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: