Ga naar de inhoud
Funda-vondst

Het roer om? Wonen in een oude kruidenierswinkel op Ameland

Te Koop - Ameland: Rijksmonument uit 1796 Beeld © Makelaardij Ameland

Van een vakantiebestemming je thuis maken? Op het Waddeneiland Ameland, behorend tot de provincie Friesland, staat dit unieke monumentale huis te koop die vroeger diende als kruidenierswinkel. Alleen al het aanzicht van dit huis doet je letterlijk terug in de tijd stappen. De deuren, de kozijnen, het muurtje om de woning heen, het lijkt wel een museum. En ook de binnenkant van dit huis ademt geschiedenis…

Een Rijksmonument uit 1796, dan denk je waarschijnlijk direct: hier moet te veel aan gebeuren om het bewoonbaar te krijgen (en kost dus een hoop geld). Máár niets is minder waar: “Het pand is recent verbouwd en verbeterd en verkeert in perfecte staat van onderhoud. De klassieke elementen zijn bewaard gebleven en zijn aangevuld met eigentijdse voorzieningen” (Funda). Het pand heeft energielabel D, wat voor een rijksmonument wordt gezien als uitzonderlijk hoog. 

Deze woning diende dus vroeger als een kruidenierswinkel en is op dit moment een woning met kantoorruimte inclusief bedrijfskeukentje. De kantoorfunctie mag gewijzigd worden door de nieuwe bewoner voor een andere bedrijfsfunctie of dienen als enkel woonruimte. 

Kerkstraat 1 - Nes - Ameland
Vraagprijs: €525.000 k.k. 
Kijk voor meer informatie over deze woning op Funda

Funda-vondst:
Meer wooninspiratie:
Funda-vondst: 5 waanzinnige woonboten die nu te koop staan
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: