Ga naar de inhoud
Funda-vondst

Hemels wonen: 7 kerken die nu te koop staan

Beeld © Funda / Buurman Makelaardij + Klement Rentmeesters

Is een rijtjeswoning voor jou te gewoontjes en mag het best ‘net even anders’? Wellicht zit hier dan wat voor jou bij. Deze optrekjes zijn op z’n zachtst gezegd hemels te noemen en hebben een hoog ‘oh my god’-gehalte. Dit zijn 7 voormalige kerken die zijn omgetoverd tot woonhuis. Met uitzondering van de laatste in dit rijtje, want die wacht namelijk nog op een mooi verbouwplan. Zie jij het al voor je?

1. Apeldoorn

Dit voormalige Baptistenkerkje in Apeldoorn stamt uit 1920 en is in 2017 omgebouwd tot een bijzonder luxe woonhuis. De open vide met werkplek zorgt er voor dat je voortaan alleen nog maar thuis wil werken. 

Vraagprijs: €750.000 k.k. 
Kijk voor meer informatie over deze woning op Funda

2. Beverwijk 

Van buiten is deze voormalige kerk uit 1927 misschien niet de grootste eyecatcher van Beverwijk, maar van binnen des te meer. De kobaltblauwe keuken, de boekenkast die tevens als trappetje naar het orgel functioneert en allerlei verborgen en zwevende kamertjes. 

Klik op de pijltjes rechts om de rest van de foto’s te bekijken. 

Klik op de pijltjes rechts om de rest van de foto’s te bekijken. 

Vraagprijs: €950.000 k.k.
Kijk voor meer informatie over deze woning op Funda

3. Alkmaar

De Sint Josephkerk in Alkmaar is een Rooms-Katholieke Kerk uit 1909 die in 2021/2022 volledig is verbouwd tot 9 exclusieve appartementen. De stijl van de rijksmonumentale woning is een geweldige mix van moderne sfeer met authentieke details. 

Vraagprijs: €1.795.000 k.k.
Kijk voor meer informatie over deze woning op Funda

4. Hindeloopen

Deze charmante verbouwde kerk in het hart van Hindeloopen – het op-één-na kleinste stadje van de Friese Elf Steden – stamt uit 1680 en is een echte parel. De voormalig doopsgezinde kerk is zowel van buiten als van binnen een fraaie woonkerk waarbij authentieke elementen zijn behouden. 

Vraagprijs: €750.000 k.k.
Kijk voor meer informatie over deze woning op Funda.  

5. Ens 

Nog zo’n bijzondere kerkwoning die vol verrassingen blijkt te zitten. Van buiten zou je namelijk niet zeggen dat deze kerk uit 1953 zo’n bijzondere indeling heeft. Deze woning is ideaal wanneer je onder één dak wil wonen en werken. Perfect als je een kantoor, galerie, yogastudio of kookstudio aan huis wilt hebben.

Vraagprijs: €695.000 k.k.
Kijk voor meer informatie op Funda

6. Heerlen

Wanneer je langs deze woning loopt, zal het je misschien niet zo 1-2-3 opvallen dat het hier om een kerk gaat. Maar stap je binnen, dan kun je er niet meer omheen. Het orgel steelt absoluut de show in deze woning, maar ook de open vide en de glas-in-lood ramen laten wederom zien dat modern heel goed samen gaat met authentieke details. 

Vraagprijs: €880.000 k.k.
Kijk voor meer informatie over deze woning op Funda.

7. Terwolde

Ben je geïnspireerd geraakt om ook kerkelijk te wonen, maar steek je liever zelf de handen uit de mouwen om je eigen droomkerk te realiseren? Dan hebben we als bonus nog unieke kans voor je gevonden. Deze kerk in het Gelderse Terwolde stamt uit 1920/1921 en heeft een ‘woonbestemming met een maatschappelijke functie’. De kerk beschikt al over een slaapzolder, met kleine woonkamer, badkamer en een keukenblokje, maar is verder nog in originele staat. Je kunt hiermee dus nog alle kanten op!

Vraagprijs: €450.000 k.k.
Kijk voor meer informatie over deze kerk op Funda

Funda-vondst:
Bekijk ook:
Funda-vondst: verborgen opknapper op de Holterberg (onder de 2 ton)
Dit
Bekijk ook:
Dit koop je voor €350.000: van 35m2 tot 246m2
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: