Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Schitterende interieurtrend: de discobal als eyecatcher in huis

Beeld © Pexels

Een (letterlijk) schitterende trend neemt de interieurpagina’s van Instagram en Tiktok over: de discoballen-trend. Geïnspireerd door de nachtclubs en de glamour van de jaren ’70, vindt deze trend nu zijn weg naar onze huiskamers. Een discobal boven de zithoek, eettafel óf in de gang klinkt misschien gek, maar is stiekem heel leuk!

Waarom zou je een discobal in huis halen? Heel simpel: het is mooi, schitterend en maakt mensen (en huisdieren) blij. De trend omarmt het idee dat een ruimte niet alleen functioneel, maar ook leuk en inspirerend kan zijn.  Als de zon schijnt, weerkaatsen de kleuren van je interieur prachtig tegen de muren, wat echt een magisch effect geeft. Zo kan je hem ophangen aan het plafond, zoals een echte discobal betaamt:

Maar je kunt er ook voor kiezen om hem neer te leggen, ter decoratie. Bijvoorbeeld op een dressoir of zelfs op de grond:

Ook in de slaapkamer misstaat een discobal niet:

Disco-meubels

De trend is mogelijk (mede) ontstaan uit een kunstproject van Rachel Shillander die in 2020 de Disco Stoel ontwierp. De stoel ging viraal en er ontstonden talloze DIY-versies van. Of je er ook lekker op kunt zitten, is een ander verhaal.

Discobal-meubels zie je sindsdien overal terug! Niet alleen rond, maar ook in kubusvorm. Wat vind je bijvoorbeeld van deze bijzondere bijzettafel?

Disco-accessoires

Eén van de meest intrigerende aspecten van deze nieuwe trend is de veelzijdigheid ervan. Het blijft namelijk niet bij meubels, want de discobal zie je ook veel terugkomen in accessoires. Met speciale discobaltape of -tegels die je kunt kopen in hobbywinkels, kun je zelf sprankelende discobal-versies maken van accessoires in huis! De populaire mushroom lamp krijgt bijvoorbeeld zijn eigen glitterende make-over:

En wat dacht je van staande of hangende plantenpotten, die met wat licht helemaal tot leven komen:

Niet echt een fan van de discobal-look? Disco-accessoires zijn er in verschillende maten, kleuren en materialen, waardoor ze zich moeiteloos aanpassen aan diverse interieurstijlen. Je kunt er daarom ook voor kiezen om kleine accenten toe te voegen in deze stijl, bijvoorbeeld door decoratieve beeldjes te kopen (of zelf te maken!).

Of je nu een kleine sprankeling aan je woonkamer wil toevoegen of een hele kamer wilt transformeren in een dansruimte, deze trend biedt echt eindeloze mogelijkheden. Laat je creativiteit lekker de vrije loop!

Interieurtrends
Lees ook:
Interieurtrends van 2024: deze woontrends kun je verwachten
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: