Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Interieur vernieuwen in 2024? 5 manieren om je huis een andere look te geven

Beeld © iStock - onurdongel

Het nieuwe jaar is aangebroken en wat is er nu leuker dan je huis een frisse make-over te geven? Of je nu gaat voor subtiele veranderingen of een complete metamorfose, hier lees je een aantal 'interieurvoornemens' voor 2024 die je helpen om je huis een andere sfeer te geven in de trends van het nieuwe jaar.

1. Groene plek creëren: breng de natuur binnen

Dit jaar draait alles om de connectie met de natuur, ook in je interieur. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om meer groen toe te voegen aan je interieur met planten en bloemen. Kies bijvoorbeeld voor wat grotere kamerplanten voor een tropische sfeer of creëer een kleine indoor tuin. Niet alleen zorgen planten voor een frisse uitstraling, maar ze verbeteren ook de luchtkwaliteit en brengen rust in huis. 

2. Mix & match: durf te spelen met stijlen

Vergeet het idee dat alles perfect bij elkaar moet passen; in 2024 draait het om het speels mixen en matchen van stijlen. Combineer bijvoorbeeld verschillende texturen, kleuren en patronen om een persoonlijke sfeer te creëren. Hoe leuk is het om je creativiteit de vrije loop te laten en daarmee je interieur een uniek karakter te geven?

3. Duurzaamheid: ga voor flexibel en eco-friendly

Duurzaamheid is natuurlijk al een tijdje hot topic, zo ook in interieurdesign. Maak een statement door te kiezen voor een flexibel interieur met duurzame en milieuvriendelijke materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gerecyclede meubels, energiezuinige verlichting en herbruikbare decoratie. Een flexibel interieur gaat jaren mee en geeft veel voordelen, bijvoorbeeld als je van je thuiswerkplek ook een hobbyruimte kan maken door middel van een multi-inzetbare tafel. Op deze manier geef je niet alleen je huis een upgrade, maar draag je ook bij aan een groenere planeet.

4. Tech-Thuis: Integreer Slimme Technologie

Met een druk op de knop of via spraakbesturing alle verlichting aan, via een app de oven alvast aanzetten of een snelle blik in de koelkast vanuit de supermarkt: er zijn talloze manieren om je huis slimmer te maken. Het maakt niet alleen je leven net wat gemakkelijker, vaak is het ook nog eens beter voor je portemonnee als het bijvoorbeeld gaat om slimme verlichting of thermostaat.

5. DIY-Projecten: Voeg Een Persoonlijk Tintje Toe

Laat je creatieve kant zien door zelf aan de slag te gaan met wat DIY-projecten. Of het nu gaat om het schilderen van een accentmuur, het hergebruiken van meubels, zelfgemaakte sierlijsten of decoratie; DIY geeft je interieur een persoonlijk tintje. Bovendien is het een leuke en betaalbare manier om je huis op te knappen!

De interieur- en klusvoornemens van onze volgers

We waren ook benieuwd naar de interieur- en klusvoornemens van onze lezers en vroegen rond op Instagram en Facebook. En daar kwam wat verrassends uit. Keukenboeren houd je vast: er worden in 2024 héél wat keukens verbouwd! Jullie gaan aan de slag met zowel grote projecten – zoals het integreren van een inductieplaat of een nieuw keukenblad – tot het werken aan de kleinere details, zoals een nieuwe achterwand of kraan. Ook het leggen van een nieuwe vloer is populair. Eén volger laat zelfs weten haar hele huis te laten stuken! Waar jullie ook mee aan de slag gaan: de RTL Wonen-redactie wenst jullie een fantastisch jaar waarin jullie lekker kunnen genieten van je – al dan niet vernieuwde – interieur!

Interieurtrends
Lees ook:
Interieurtrends van 2024: deze woontrends kun je verwachten
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: