Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Even geen kerstboom dit jaar? Dit zijn 5 stijlvolle alternatieven

Of je er nu dit jaar even geen ruimte voor hebt, gewoon even geen zin in hebt of bang bent dat de baby/kat/hond ‘m aan gaat vallen, er zijn genoeg redenen om een jaartje over te slaan. Gelukkig zijn er heel wat stijlvolle alternatieven te bedenken. We zetten er een aantal op een rij.

1. Rijkelijk gevulde kerststolp 

Geen gevulde kerststol, maar een stolp! De grote glazen bol is natuurlijk perfect om jouw mooiste mini-boompjes, kerstballen en ornamenten in te etaleren. Lichtjes en wat groen erbij en het stolpfeestje is compleet! Je kunt er alle kanten mee op, waardoor iedere creatie uniek is! 

2. Kerstballenkrans 

Bij een kerstkrans denk je misschien aan eentje met veel groen, dennenappels en rode besjes. Maar je kunt het ook over een andere boeg gooien en een kleurrijke kerstballenkrans maken. Een echte eyecatcher in huis, op veilige hoogte zónder dat het veel ruimte opeist in huis. Wat wil je nog meer? 

 

3. Posterboom aan de muur

Zoek je iets wat nóg minder ruimte in beslag neemt, maar wél een echte blikvanger in huis mag zijn? Dan is een poster of kunstwerk aan de wand de ideale oplossing. 

Fan van abstracte kunst? Dan past deze misschien beter bij jou. 

4. Mini(malistisch) boompje

Is kerst voor jou niet compleet als er geen boom in huis staat? Dan kun je natuurlijk ook voor een subtiel boompje gaan. De mini-varianten ken je waarschijnlijk wel en zijn ideaal om op een krukje of in de vensterbank te zetten. Houd je meer van een minimalistische stijl? Dan zijn deze bomen perfect! 

5. Kamerplant omtoveren tot kerstboom 

Heb je ondertussen al genoeg groen in huis? Dan kun je natuurlijk ook je kamerplant tijdelijk omtoveren tot kerstboom. Hang wat lichtjes om die bananenplant, paradijsvogelplant of monstera en voeg eventueel wat ornamenten toe die niet al te zwaar zijn. En voilá! Je kerstplant is compleet!

Zo
Lees ook:
Zo bescherm je je kerstboom tegen je kat

Fotocredits 

Headerfoto: @Zilverblauw

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: