Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Dit is de kleur van het jaar 2024: Sweet Embrace

Van hippe lampen tot designbanken en opvallende accessoires: de woontrends vliegen je vooral in het najaar volop om de oren. Niet heel gek, want 'oktober woonmaand' staat voor de deur. Maar wat wordt volgend jaar dé trend op het gebied van kleuren in huis? Nou, Flexa Sweet Embrace. Want dat is dé kleur van het jaar volgens verfmerk Flexa.

Vriendelijke tint 

Wat Flexa betreft zullen we de kleur Sweet Embrace komend jaar overal terugzien. Kleurexperts houden zich al ruim twintig jaar bezig met het bepalen van de kleur van het jaar, gebaseerd op de stemming van dit moment. Sweet Embrace – een warme lichtroze-beige tint – is volgens hen 'een vriendelijke en zachte tint die een positief gevoel in onze levens brengt'.  

Vorig jaar werd de warme groene kleur Wild Wonder van Flexa de Kleur van het jaar 2023. Deze tint stond in het teken van de natuur en werd massaal gecombineerd met mooie kamerplanten. Het jaar daarvoor was het juist een koele kleur. Met Bright Skies haalde je de frisse lucht letterlijk in huis. 

Een vrolijk kleurverhaal

Maar dit jaar staat de kleur dus volledig in het teken van vriendelijkheid en zachtheid. Samen met het bijbehorende kleurenpalet noemt Flexa het ‘Een vrolijk kleurverhaal’. Met deze kleurencombinatie creëer je volgens experts een plek waar je een stapje terug kunt doen en je volledig thuis kunt voelen. 

Zoals je op de bovenstaande foto's en video kunt zien, is 'Sweet Embrace' fantastisch te combineren met de kleuren geel en lila, maar ook een lichte blauwtint matcht prachtig. Hiermee fleur je je interieur helemaal op en maak je het lekker speels. Dus wil je een energieke sfeer in huis creëren? Dan is dit kleurenpalet helemaal wat voor jou! 

Fotocredits

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: