Ga naar de inhoud
Aangeboden door Dyson

Klaar voor het najaar: zo maak je je huis klaar voor het nieuwe seizoen

De dagen worden korter korter en de kleurige herfst heeft z'n intrede gedaan. Na een zomer vol avonturen buiten is het heerlijk om je huis klaar te maken voor het najaar. Een goede schoonmaakbeurt voor je huis is het perfecte startpunt.

Opgeruimd staat netjes

Maar waar te beginnen? Een goed begin is het opruimen en weggooien van spullen die je komende maanden niet meer nodig gaat hebben. Denk aan zomerkleding, buitenservies en zomerse woonaccessoires, maar ook spullen die niet meer te repareren zijn. Het voordeel van opruimen is dat je meteen grote lege oppervlakten hebt en dat maakt een stuk makkelijker schoon. Na het opruimen kun je verdergaan met het afstoffen van je meubels en accessoires. Zo zorg je ervoor dat het stof op de vloer dwarrelt, waardoor je dit daarna in een keer kunt stofzuigen.

Jouw huis stof- en virusvrij maken door stofzuigen

Hoewel het soms lijkt alsof je huis stofzuigen een terugkerend ritueel is zonder blijvend resultaat, levert het veel voordelen op voor je leefomgeving en de gezondheid van iedereen in huis. Zo bevat stof bacteriën en virussen en die wil je natuurlijk niet in huis hebben. Goed stofzuigen is een onderdeel dat dus zeker niet mag ontbreken tijdens de najaarsschoonmaak.

Als je last hebt van allergieën zoals stof of huisstofmijt, dan is regelmatig én goed stofzuigen essentieel. Ook als je huisdieren hebt kan extra goed stofzuigen in het najaar geen kwaad, omdat huisdieren in het najaar vaak last hebben van uitval van hun vacht.

Om er zeker van te zijn dat je fijnstof, bacteriën en visrussen vangt is het verstandig een stofzuiger met een HEPA-filter te gebruiken. Dit filter zorgt ervoor dat al deze schadelijke deeltjes in het filter blijven hangen. De Dyson Gen5detect heeft standaard zo’n filter waarmee het wel 99,99% van stofdeeltjes opneemt. Daarnaast is het filter van deze stofzuiger zo goed geseald dat stof niet weer wordt uitgeblazen. Deze combinatie zorgt ervoor dat stof uit je huis verdwijnt en niet meer terugkomt. Zelfs de allerkleinste deeltjes, die virussen kunnen bevatten, worden in de stofzuiger vastgehouden.

Zeker weten dat alles schoon is

In het voorjaar en in de zomer hebben we vaker de ramen en deuren open en dat zorgt ervoor dat er een hoop stof, stuifmeel en insecten ons huis binnenkomen. Ook loop je zelf vaker van buiten naar binnen en zo neem je iedere keer vuil van buiten mee je huis in. Als je je huis regelmatig van een goede schoonmaakbeurt voorziet, haal je het meeste van dit stof weg. Het kan geen kwaad je huis een extra grondige opfrisbeurt te geven, als je weer vaker binnen zit.

De snoerloze Dyson Gen5detect is de krachtigste stofzuiger van het merk tot nu toe en dat is te merken. Door de zuigkracht is deze stofzuiger in staat al het vuil op te zuigen op plekken waar je het apparaat overheen beweegt. Dat is dus niet alleen je vloer, maar ook matrassen, plafonds en meubilair kun je meteen meenemen. De stofzuiger detecteert in de automatische modus hoeveel stof er op het oppervlak ligt en past daar de zuigkracht automatisch op aan.

In de vloerborstel zit een nauwkeurig geplaatste lichtstraal ingebouwd die je helpt om het fijnste stof op te sporen, zodat je dit makkelijk meeneemt tijdens het stofzuigen. Zelfs fijnstof wordt door de lichtbundel zichtbaar gemaakt, want dit kun je met het blote oog niet zien. Daarnaast heeft de stofzuiger een display waarop je kunt zien of je een bepaalde plek nog wat beter moet stofzuigen, maar ook als je door kan naar het volgende stuk in huis. Zo weet je zeker dat je geen stukken hebt overgeslagen.

Dweilen verwijdert hardnekkige vlekken

Alles weer lekker stofvrij? Dat kun je verder met de volgende stap om je huis winterklaar te maken. En dat is dweilen. Door de vloer ook nog nat schoon te maken verwijder je de allerlaatste vieze plekjes en bacteriën. Vind je het een gedoe om er een emmer en een dweil bij te pakken? Dan heeft Dyson een fijne oplossing voor je: de V15s Detect Submarine. Dit apparaat combineert een stofzuiger met een dweil in één apparaat. Zo kun je het huis eerst stofvrij maken met de stofzuiger. De speciale borstel met verlichting spoort zelfs de kleinste stofdeeltjes voor je op en zorgt ervoor dat de vloer vrij is van stof en haren. Daarnaast ontklitten de borstelharen automatisch lang haar en haar van huisdieren, waardoor je de haren niet hoeft los te halen boven de prullenbak.

Na het stofzuigen kun je met Dyson Submarine roterende dweilborstel hardnekkige vlekken verwijderen zonder dat je daarvoor eerst een emmer sop hoeft te maken en de dweil tevoorschijn moet toveren. Het vuile water wordt verzameld in een speciale tank waardoor vuil niet weer in je huis terechtkomt. Een volle tank kun je vervolgens weer gemakkelijk legen in de gootsteen of het toilet. Door de combinatie van functionaliteiten is deze huishoudhulp niet alleen handig voor de woonkamer, maar zeker ook voor de keuken en badkamer. De borstels zijn namelijk geschikt voor alle soorten harde vloeren en deze ruimtes mogen zeker ook niet ontbreken tijdens de najaarsschoonmaak.  

De finishing touch

Nadat je alle ruimtes in je woning hebt opgeruimd, stofvrij hebt gemaakt en verder hebt schoongemaakt kun je beginnen aan het laatste onderdeel om je huis weer helemaal gezellig te maken voor de koude maanden. Pak uit met fijne en gezellig accessoires als kaarsen, kussen en dekens en geef ze een mooie plek in je interieur. Rol een kleed uit om warme voeten te houden tijdens de wintermaanden en bedenk of je nog spullen nodig hebt om je huis zo comfortabel mogelijk te houden. Vergeet ook in de wintermaanden niet om regelmatig de stofzuiger door je huis te halen. Dat helpt je niet alleen de kans op virussen in huis verkleinen, maar zorgt er ook voor dat je tijdens de voorjaarsschoonmaak veel sneller klaar bent.

Zo
Meer artikelen over Dyson producten:
Zo verbeter je de luchtkwaliteit in huis
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: