Ga naar de inhoud
Liefde voor je huis

9 handige apps voor wonen en interieur

Een nieuw interieur begint met het opdoen van ideeën. Welke kleuren staan mooi in de ruimte, waar vind je die leuke accessoires die je ergens online voorbij hebt zien komen? Gelukkig zijn er heel wat apps op de markt die je kunnen helpen met het inrichten van je woning. Van het maken van plattegronden tot het kiezen van de mooiste kleurencombinatie. Wij hebben 9 leuke en vooral nuttige apps voor als je van wonen en interieur houdt op een rij gezet.

1. Houzz

Deze app en website biedt een uitgebreide verzameling van interieurideeën, foto's en artikelen over wonen en inrichten. Je kunt via de app ook professionals vinden zoals ontwerpers en aannemers.

2. Pinterest

Hoewel niet exclusief voor wonen en interieur, is Pinterest een geweldige plek om ideeën en inspiratie op te doen. Je kunt moodboards maken met verschillende stijlen en ruimtes om je te helpen bij het ontwerp van je huis of het maken van DIY's. 

3. MagicPlan

Deze app helpt je plattegronden te maken van je huis door simpelweg foto's te maken. Het is handig voor het plannen en ontwerpen van ruimtes.

4. ColorSnap by Sherwin-Williams

Hiermee kun je kleuren matchen en combineren om de perfecte verfkleur voor je huis te vinden.

Een
Aan de slag met je interieur
Een lesje interieurstyling: de regel van drie

5. Planner 5D

Met deze app kun je plattegronden en interieurontwerpen maken in 2D en 3D, waardoor je een visuele weergave krijgt van hoe je ruimte eruit zal zien.

6. Homestyler Room Realize deisign 

Autodesk's Homestyler biedt tools om je eigen plattegronden en interieurontwerpen te creëren en te delen.

7. Catawiki

Catawiki is een online platform voor het kopen en veilen van kunst, antiek en verzamelobjecten. Hun app is handig om kunstwerken te ontdekken en te kopen.

8. Homify

Homify is een platform bomvol interieurontwerpideeën, architectuur en meubels. Je kunt ook professionals vinden voor het uitvoeren van interieurprojecten.

9. Flexa Visualizer 

Deze app van Flexa helpt je bij het kiezen van de juiste verfkleuren en geeft meteen een virtueel inkijkje van hoe jouw favoriete kleuren staan in de kamer. 

Zo
Nu de tuin nog:
Zo maak je zelf een mooi tuinontwerp

Fotocredits

Headerfoto: RyanJLane

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: