Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Barbies droomhuis: felle kleuren en een Mid-century modernistische stijl

Je kunt het bijna niet gemist hebben: er is een nieuwe Barbiefilm uit. Al weken vliegt fuchsiaroze door de media om de nieuwe film aan te kondigen. Ook is er zelfs al een tekort aan roze verf ontstaan. Wie een Barbiefan is (of was) kent vast het Barbie Dreamhouse nog wel. Ook in de film komt het huis van Barbie veelvuldig terug. Voor het ontwerp hebben de decorbouwers zich laten inspireren door het Mid-century modernisme uit Palm Springs. Het interieur is volledig Barbieproof. Lees hier alles over deze stijl en hoe jij jouw inrichting een Barbie-touch kunt geven. Subtiel of over the top, net wat jij wil!

Het tijdloze modernisme uit Californië

Palm Springs, gelegen in de Californische woestijn, staat wereldwijd bekend om zijn unieke en prachtige architectuur in de stijl van het Mid-Century Modernisme. Deze tijdloze stijl, die zijn hoogtijdagen beleefde in de jaren 1940 tot 1960, heeft de tand des tijds doorstaan en blijft een bron van inspiratie voor hedendaagse ontwerpers en architecten. Het Palm Springs Mid-Century Modernisme is niet alleen een architectonisch erfgoed, maar ook een levensstijl die het gevoel van rust, eenvoud en harmonie omarmt.

Het Mid-Century Modernisme ontstond na de Tweede Wereldoorlog en bracht een nieuwe benadering van architectuur en design met zich mee. In Palm Springs begonnen getalenteerde architecten zoals Richard Neutra, Albert Frey, William F. Cody en Donald Wexler deze revolutionaire stijl te omarmen en bouwden iconische woningen die naadloos opgingen in het woestijnlandschap. Een van de meest opvallende kenmerken van het Palm Springs Mid-Century Modernisme is dan ook de nadruk op de indoor-outdoor levensstijl. Terrassen, patio's en zwembaden vormen naadloze verlengstukken van de woonruimtes, waardoor bewoners kunnen genieten van het warme klimaat.

De kenmerkende Palm Springs architectuur

Het Palm Springs Mid-Century Modernisme wordt gekenmerkt door strakke lijnen, minimalistische ontwerpen, open indelingen en het gebruik van natuurlijke materialen. Grote glazen wanden verbinden binnen- en buitenruimtes, waardoor bewoners kunnen genieten van een ononderbroken uitzicht op het adembenemende woestijnlandschap. Naast de architectuur heeft het Palm Springs Mid-Century Modernisme ook een levensstijl geïnspireerd die draait om eenvoud, comfort en genieten van het leven. Deze tijdloze benadering van wonen en design blijft mensen aanspreken en inspireert velen om hun eigen leefruimtes te creëren met een vleugje van de legendarische Palm Springs-stijl. 

Het Palm Springs Mid-Century Modernisme heeft een blijvende invloed gehad op de hedendaagse architectuur en design. Veel hedendaagse woningen en interieurs worden beïnvloed door de strakke lijnen, open indelingen en het gebruik van natuurlijke materialen die kenmerkend zijn voor deze stijl.

Leven in de kleurrijke wereld van Barbie

Hoe in het oog springend het huis van Barbie ook is, heel leefbaar zal het niet zijn. Met de glijbaan naar beneden, alles neonroze en een huis zonder ramen en mét volledige inkijk wil natuurlijk niemand. Maar als je een beetje lef hebt en van een kleurrijk interieur houdt dan zijn er zeker meerdere elementen die je in jouw interieur kunt doorvoeren om het toch een beetje à la Barbie te maken. Barbie staat symbool voor mode, plezier en vrolijkheid. Hier zijn enkele tips om je huis om te toveren tot een levendige en speelse ruimte die je het gevoel geeft alsof je in het hart van Barbieland bent gestapt.

1. Kies een levendig kleurenpalet

Barbie Dreamhouses zijn beroemd om hun felle en levendige kleuren. Kies voor een kleurenpalet dat bestaat uit tinten roze, paars, turkoois en andere vrolijke kleuren. Ga niet voor de pasteltinten, maar ga all out met felle kleuren. Gebruik deze kleuren voor de muren, meubels en decoratieve accenten in de kamers. Je kunt ervoor kiezen af te wisselen met behang in een Mid-century patroon. 

2. Combineer ronde en speelse meubels

Kies voor speelse meubelstukken die passen bij de Barbie-stijl. Denk aan zachte banken en fauteuils in opvallende kleuren en ronde vormen.

3. Voeg vrolijke decoratieve accenten toe

Voeg vrolijke decoratieve accenten toe zoals felgekleurde posters, schilderijen en muurstickers. Kies gezellige en kleurrijke accessoires van glas, kristal, kunststof en textiel. Onthoud dat een beetje glimmen geen probleem is. Voeg glanzende en opvallende accenten toe, zoals spiegels met sprankelende randen, glimmende vazen en glitterachtige kussens om de Barbie-stijl te versterken.

4. Ga voor opvallende verlichting

Kies voor opvallende verlichting met kroonluchters, glinsterende wandlampen en schemerlampen met grote lampenkappen om de sfeer van een Barbie Dreamhouse te versterken.

5. Personaliseer naar jouw stijl

Geef je eigen creatieve draai aan het Barbie-thema en voeg persoonlijke elementen toe die bij jou en je gezin passen. Laat je verbeelding de vrije loop en maak van je huis een uniek Barbie Dreamhouse. Eén van de belangrijkste thema's in de wereld van Barbie is plezier maken, dus doe dit vooral! 

Een
Op staycation in eigen huis
Een hotel-chic interieur in 6 stappen

Fotocredits

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: