Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Bloeiers in juli: de mooiste bloemen voor huis en tuin

Het is juli en dat is te merken ook. Bomen, planten, maar vooral bloemen staan volop in bloei. Ze geven kleur, geur en sfeer aan tuinen, balkons en woonkamers. In deze zomermaand zijn er ontzettend veel bloemen die nu op hun allermooist zijn. We hebben ze voor je op een rijtje gezet, zodat je er volop van kunt genieten: zowel in je tuin als in huis in een mooie bos snijbloemen.

Lelies (Lilium)

Lelies zijn er in verschillende kleuren en vormen, waaronder Aziatische lelies, Oosterse lelies en daglelies. Deze prachtige bloemen tonen grote, opzichtige bloemen met betoverende geuren. 

Maar let wel extra goed op als je katten in huis hebt rondlopen, want deze bloem is extreem giftig voor katten

Zonnebloemen (Helianthus)

Bekend om hun vrolijke en zomerse uiterlijk, zijn zonnebloemen. Een typische zomerbloem met felgele of oranje bloemblaadjes rond een donker centrum, waardoor ze een opvallende verschijning vormen in tuinen en vazen. 

Dahlia's (Dahlia)

Dahlia's zijn geliefd vanwege hun uiteenlopende kleuren, vormen en maten. Deze gedurfde, ingewikkelde bloemen bloeien in een breed scala aan tinten en kunnen enkel- of dubbelbloemig zijn, waardoor ze een populaire keuze zijn voor zomertuinen.

Dahliaknollen
Lees ook:
Dahliaknollen planten: wanneer en hoe doe je dat?

Hortensia's (Hortensia)

Hortensia's staan bekend om hun volumineuze bloemtrossen. Deze struiken produceren grote, opvallende bloemen in kleuren variërend van wit en roze tot blauw en paars, afhankelijk van de pH-waarde van de grond. 

Tip: wist je dat je de kleur van je hortensia kunt aanpassen met dit trucje?

Zonnehoed (Echinacea)

De Zonnehoed – ook wel Coneflowers – zijn winterharde vaste planten die bloeien van zomer tot herfst. Ze hebben madeliefachtige bloemen met een prominent kegelvormig midden. De Zonnehoed is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder tinten roze, paars en wit.

Rudbeckia (Rudbeckia)

Rudbeckia's zijn levendige, madeliefachtige bloemen met gele of oranje bloembladen en donkerbruine of zwarte centra. Ze bloeien de hele zomer uitbundig en trekken vlinders en bijen naar de tuin.

Vlambloem (Phlox paniculata)

Phlox is een populaire zomerbloeier met dichte trossen geurende bloemen. Ze zijn er in verschillende kleuren, waaronder wit, roze, lavendel en paars. De Phlox is vooral geliefd door zijn langdurige bloei en zoete geur.

Gladiolen (Gladiolen)

Gladiolus produceert hoge aren versierd met meerdere kleurrijke, trechtervormige bloemen. Deze opvallende bloemen zijn verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren en tinten, waaronder rood, roze, oranje, geel en paars.

Cosmea (Cosmos bipinnatus)

De Cosmea is een delicate en luchtige bloem die een speels tintje geeft aan zomertuinen. Ze produceren een overvloed aan madeliefachtige bloemen in de kleuren wit, roze en rood, en trekken vlinders en andere bestuivers aan.

Bijenbalsem (Monarda)

Bijenbalsem – ook wel Bergamot genoemd – is een meerjarige bloem die halverwege tot laat in de zomer bloeit. De unieke buisvormige bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen en in sommige landen voor kolibries. Bijenbalsem is verkrijgbaar in verschillende tinten rood, roze, paars en wit.

Zo
Bloementuin
Zo geniet je zo lang mogelijk van bloeiende dahlia’s in de tuin

Fotocredits 

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: