Ga naar de inhoud
De Moeite Waard?!

Bobs Fliptips: 'Hier moet je op letten bij een monumentaal pand'

Hockeyvrienden Jan en Kees zijn de laatste kandidaten van dit seizoen die het flipavontuur in De Moeite Waard?! aan gaan. Ze noemen zichzelf ook wel het academisch tegelteam. Want Jan is jurist en Kees is elektrotechnisch ingenieur en hebben klussen als grote hobby. Maar nu is het tijd voor het zware werk: ze gaan een huis flippen. Oftewel een huis kopen, slopen, verbouwen en verkopen met hopelijk een beetje winst. Zodat het uiteindelijk de moeite waard was. Dat doen zij natuurlijk weer onder toezicht van bouwdeskundige Bob Sikkes.

'Hut uit het krijt'

Eén ding is zeker. De hulp van Bob is bij dit avontuur hard nodig, want Jan en Kees gaan niet zomaar een uitdaging aan. Ze kopen een volledige bouwval in Delft, voor 285.00 euro. Of hoe Tijl het zegt: 'Een hut uit het krijt'. Maar dat is niet hun enige challenge, ze hebben namelijk ook te maken met een monumentaal pand. Waardoor de planning niet helemaal loopt zoals gehoopt. Vanwege het wachten op vergunningen vanuit de gemeente, kunnen de hockeyvrienden pas vijf maanden later starten dan gepland. Maar de mannen gaan niet bij de pakken neerzitten. Ze grijpen de verbouwing met beide handen aan met als doel: een mooie woning opleveren die tot in detail hélemaal af is.

Succesvol fliphuis

Uiteindelijk doen Jan en Kees er twaalf maanden over om van de Delftse bouwval een instapklare woning te maken. Bob is superenthousiast over de verbouwing. Hij noemt het project 'één van de meest succesvolle fliphuizen van het seizoen'. Maar dan is het nog wachten op de biedingen. Zal de vraagprijs van vierenhalve ton niet te gek zijn? Want ondertussen is ook de woningmarkt volledig omgeslagen.

Woning opnieuw in de verkoop

Ondanks dat zijn er binnen 2,5 week veertien kijkers geweest en zijn er drie biedingen uitgebracht. "Een uniek aantal in tijden van deze markt", aldus de makelaar. Bob mag daarom – met een volle koffer – aanbellen bij de hockeyvrienden. De spanning is om te snijden. Eerst zien ze een bod van 425.000 euro. Dan volgt er een bod van 420.000 euro. Maar dan, als klap op de vuurpijl is het laatste en hoogste bod: 451.000 euro. Een bod waar Jan en Kees heel erg blij mee zijn.

Bobs Fliptips

01:56

Opnieuw in de verkoop

Toch kreeg het 'succesverhaal' uiteindelijk een andere wending. De kopers zagen er uiteindelijk toch van af, waardoor het huis momenteel opnieuw te koop staat. Wederom voor een vraagprijs van €450.000 euro. Dus mocht je op zoek zijn naar een onwijs gave, instapklare woning in Delft kun je je slag slaan. Bekijk het huis hier op Funda

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: