Ga naar de inhoud
RTL Wonen

5 redenen waarom jouw kat op je robot stofzuiger zit

Wie kent het plaatje niet: een kat die zich laat rondrijden op een stofzuiger. Katten die op een robotstofzuiger zitten, kunnen grappig en intrigerend zijn. Hoewel elke kat uniek is en verschillende redenen kan hebben om dit gedrag te vertonen hebben we een aantal verklaringen voor je op een rijtje gezet.

Nieuwsgierigheid

Katten zijn van nature nieuwsgierige wezens. De aanblik en het geluid van een bewegende robotstofzuiger kan hun interesse wekken, wat hen ertoe aanzet om het te onderzoeken en nauwkeurig te observeren. Ze zien het misschien als een nieuw en intrigerend object in hun omgeving.

Warmte

Robotstofzuigers genereren tijdens het gebruik vaak warmte. Katten staan erom bekend warme en knusse plekjes op te zoeken om te ontspannen, en het warme oppervlak van de stofzuiger kan aantrekkelijk voor ze zijn, vooral als deze al een tijdje aanstaat.

Comfort

Katten kunnen de trillingen en zachte bewegingen van de robotstofzuiger rustgevend en geruststellend vinden. Het kan hen een gevoel van veiligheid en ontspanning geven, vergelijkbaar met het zijn in de aanwezigheid van een spinnende kat of liggend op een trillend oppervlak

Verhoogd zicht

De hoogte van de robotstofzuiger kan katten een hoger uitkijkpunt bieden, waardoor ze hun omgeving vanuit een ander perspectief kunnen bekijken. Van katten is bekend dat ze het leuk vinden om hun omgeving te observeren en een gevoel van controle over hun omgeving te behouden.

Speelsheid

Sommige katten zien de robotstofzuiger misschien als een interactief speeltje of een kans om te spelen. Ze kunnen geïntrigeerd zijn door de bewegingen en proberen de schoonmaker te meppen of te achtervolgen terwijl deze rondbeweegt, waardoor deze een bron van vermaak wordt.

Op
Verwen je kat
Op deze plekken wil je kat graag geaaid worden

Foto credit 

YoonJae Baik

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: