Ga naar de inhoud
De Moeite Waard?!

Bobs Fliptips: Hoe bereid je je voor op een onzekere woningmarkt?

De gezellige zussen Winni en Saskia uit Amsterdam gaan deze week het flipavontuur aan in De Moeite Waard?! En dat betekent dat ze een huis kopen, slopen, verbouwen en verkopen met hopelijk een beetje winst. Zodat het achteraf de moeite waard was. Maar dat gaat, net als elke week, niet geheel zonder slag of stoot. Gelukkig wordt het duo wederom ondersteund door bouwdeskundige Bob Sikkes. Hij geeft handige tips en houdt het bouwproces nauwlettend in de gaten.

'Ongezellige indeling'

Winni en Saskia zijn heel hecht met elkaar en hebben 'aan een half woord genoeg'. Dat is volgens hen heel handig bij verbouwstress. Ze kopen een opknaphuis in Apeldoorn, de stad waar de dames samen zijn opgegroeid. Maar, het is niet zomaar een woning. Het is een huis met een unieke, maar nogal onhandige indeling. Bob ziet veel obstakels die Winni en Saskia nog niet hadden voorzien. Bijvoorbeeld de dunne vloer op zolder en alle kozijnen met enkel glas. Ook geeft Bob het advies om de muren door te breken, zodat het woon- en eetgedeelte één geheel wordt. Maar vanwege de oplopende kosten door het uitvallen van Fred (hun grote helpende hand) en het vernieuwen van alle kozijnen en de trap, behoudt het huis zijn 'ongezellige' indeling. 

Woningmarkt op z'n kop

Desalniettemin beginnen de zussen enthousiast met het flipavontuur en houden ze de moed erin. Maar het zit Winni en Saskia niet mee: de verbouwing duurt langer dan gedacht en de woningmarkt is ondertussen volledig omgeslagen. Een probleem waar meer koppels het afgelopen seizoen last van hebben gehad. Maar waar vooral deze dames de dupe van zijn. Het huis is af, voelt 'een stuk lekkerder' aan dan voorheen, maar Tijl heeft helaas geen biedingen meegekregen van de makelaar. Een teleurstelling voor de zussen. 

Bobs Fliptips

Maar hoe kan je wél rekening houden met een onzekere woningmarkt? En hoe belangrijk is schilderwerk in het huis eigenlijk? Bob vertelt het allemaal in de fliptips van deze week.

Fliptips van Bob Sikkes: ‘Flip alleen als je geld over hebt’

02:27
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: