Ga naar de inhoud
De Moeite Waard?!

Bobs Fliptips: 'Overschat jezelf niet, bouwen is een vak'

In drie weken een huis volledig flippen? Dat moet volgens de broers Remy en Gerold lukken. Ze gaan deze week samen het flipavontuur aan in 'De Moeite Waard?!' Oftewel een huis kopen, slopen, verbouwen en verkopen met hopelijk flink wat winst, zodat het uiteindelijk de moeite waard was. Gelukkig krijgt het vrolijke duo ondersteuning van hun lieve vrouwen en familie. Maar het blijft volgens bouwdeskundige Bob Sikkes een heel ambitieus plan. "In drie weken een huis flippen: dat kan gewoonweg niet."

Bouwplan op z'n kop

Remy en Gerold zijn niet geheel onbekend met het bouwproces. Ze hebben namelijk al eerder twee appartementen geflipt. Maar deze keer pakken ze het groter aan. Ze kopen een eengezinswoning in Mijdrecht: een grote woning met veel potentie. En ondanks hun ervaring, hebben ze de adviezen van Bob hard nodig. Hun eerdere plannen gooien ze volledig om, op aanraden van de bouwdeskundige. Want die keuken kan je makkelijk doortrekken naar de schuur, zodat je extra vierkante meters creëert. En een extra badkamer boven? "Niet doen, want dan verplicht je ouders om op zolder te slapen." Het zijn plannen waar Remy even aan moet wennen, maar komt - na wat wikken en wegen - toch tot de conclusie dat het beter is. Maar waar de bezige broers nog steeds voet bij stuk houden: het huis is in drie weken klaar.

Puntjes op de i

Dat een huis flippen in drie weken niet mogelijk is, blijkt. Want Bob komt na vier weken kijken en heeft een harde noot te kraken. "Jongens, werk nog even een week door en maak het af." De afwerking is niet optimaal, dus krijgen de mannen een lijst mee met alle puntjes op de i. Een goede zet van Bob, want wanneer de broers het huis te koop zetten, krijgen ze een hoop biedingen. Het hoogste bod: 463.641,11 euro. Oftewel: bijna 80.000 euro winst. Of het de moeite waard was? Zeker weten.

Fliptips van Bob

Bob Sikkes geeft Remy en Gerold veel relevante tips, maar voorziet ook de kijkers graag van handige adviezen. Want wat zijn belangrijke punten bij de afwerking? En hoe kies je de geschikte inrichting bij de juiste prijsklasse?

Alles over de juiste afwerking in Bobs Fliptips

02:15
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: