Ga naar de inhoud
De Moeite Waard?!

Bobs Fliptips: 'Bouw niet je eigen droomhuis'

Marcel en Esmee zijn al jaren gelukkig samen. Ze hebben een zoontje, zijn vaak op de manege en hebben beiden een drukke baan. Maar nu is het tijd om hun echte droom waar te maken: ze gaan een huis flippen in De Moeite Waard?! Oftewel: kopen, slopen, verbouwen en verkopen met hopelijk een ton winst. Want dan is het voor hen pas écht de moeite waard. Dat doen zij wederom onder begeleiding van bouwdeskundige Bob Sikkes. Hij geeft advies en helpt hen, nooit geheel vlekkeloos, door het proces heen.

Een ton lager

Marcel en Esmee hebben zijn advies extra hard nodig, want het gaat om een huis uit het hogere segment. Het doel van het koppel is om de villa te verkopen voor één miljoen. En daar horen volgens Bob extra eisen bij. Denk bijvoorbeeld aan een grote open keuken, extra slaapkamers én een tweede badkamer. Ondanks de creatieve oplossingen en tips van Bob, trekken Marcel en Esmee hun eigen plan. Wel is het huis voorzien van meerdere televisieschermen door het hele huis én in de tuin, een haard, een ruim washok en een grote inloopkast.

Ze krijgen uiteindelijk een bod van 900.000 euro. Oftewel: een ton lager dan gehoopt. Daarom besluit het stel om het huis toch niet te verkopen en er zelf te blijven wonen. Al was dat laatste misschien geen grote verrassing voor Bob. 

Fliptips van Bob

Bob Sikkes geeft Marcel en Esmee veel relevante tips, maar voorziet ook de kijkers graag van handige adviezen. Want waar moet je bij het flippen van een huis in het hogere segment nou écht rekening mee houden en wat moet je absoluut niet doen? 

Fliptips van Bob Sikkes: ‘Bouw niet naar je eigen wens’

02:50
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: