Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Grasvlekken in je kleding? Zo verwijder je ze! 

Mooi zomerweer betekent vaak ook dat er meer in de tuin gezeten, gewerkt en gespeeld wordt. En dát resulteert ook regelmatig in grasvlekken in je kleding. Behoorlijk hardnekkige vlekken welteverstaan. Maar met de volgende middeltjes en trucjes moet het goedkomen!

Tip 1: Alcohol

Voor het verwijderen van een grasvlek uit je kleding kun je middelen met een hoog alcoholpercentage gebruiken, zoals sterilon. Dit neutraliseert de groene kleur op het kledingstuk. Je kunt de alcohol deppend aanbrengen op de vlek met een doek of een wattenschijfje. Daarna moet je het kledingstuk goed uitspoelen en er vervolgens wasmiddel of een vlekverwijderaar op aanbrengen. Tot slot was je het kledingstuk zoals aangegeven op het waslabel, in de wasmachine.

Tip 2: Groene zeep

Het is slim om altijd groene zeep in huis paraat te hebben, want dit wondermiddel is ook zeer geschikt om grasvlekken te verwijderen. Je smeert de groene zeep royaal op de betreffende grasvlek en wrijft het goed in. Stop het kledingstuk daarna in de wasmachine en was het op het aangegeven wasprogramma, het liefst op 40 graden. 

Tip 3: Gebruik afwasmiddel

Geen groene zeep in huis? Bespaar jezelf dan vooral een ritje naar de winkel en ga op zoek naar andere middelen. Het is namelijk beter om de vlek zo snel mogelijk te behandelen. Ook afwasmiddel kan wonderen verrichten in dit geval. Druppel wat afwasmiddel op de vlek en wrijf dit voorzichtig in de stof. Laat het vervolgens even intrekken en spoel het daarna goed uit. Doe het kledingstuk vervolgens in de wasmachine en was het daarna volgens het wasvoorschrift.

Tip 4: Vlekverwijderaar

Met de tips hierboven kun je met de spullen die je waarschijnlijk al in huis hebt de vlekken gemakkelijk verwijderen. Maar er bestaan natuurlijk ook speciale vlekverwijderaar middeltjes die ideaal zijn bij grasvlekken. Lees op de verpakking goed hoe je het betreffende middel moet gebruiken, zodat jouw vlek helemaal verdwijnt. Daarnaast zijn deze middeltjes speciaal ontwikkeld voor het behandelen van vlekken op kleding. Een vlekverwijderaar tast dus niet het materiaal van je kleding aan, waardoor dit hoe dan ook een veilige oplossing is. Mits je de gebruiksaanwijzing aanhoudt natuurlijk. 

Voor
Lees ook eens dit artikel!
Voor deze 10 trucjes is zout een wondermiddel!

Fotocredits

Headerfoto: ArtisticCaptures

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: