Ga naar de inhoud
RTL Wonen

5x de leukste interieurhacks die je makkelijk kunt uitvoeren

Toe aan iets anders in je interieur, maar kom je er zelf niet helemaal uit? De onderstaande video's met interieurhacks laten zien dat het echt niet moeilijk hoeft te zijn om je te gekke en unieke woonaccessoires in huis te halen. Simpelweg door ze gewoon zelf te maken!

1. Maak een kussen van een kleedje

Over uniek gesproken: ooit aan gedacht om van een kleedje een kussen te maken? Als je een interieurstijl wilt met boho accessoires of een decoratie die past binnen Japandi of andere minimalistische interieurstijlen, dan is deze hack perfect. In een handomdraai maak je van een tapijtje een stijlvol kussen die helemaal matcht met jouw interieur.

2. Je televisiescherm als onderdeel van je decoratie

Het is begrijpelijk dat een zwart beeldscherm van je televisie er niet heel gezellig uitziet in je lichte interieur, zéker als je beeldscherm een groot deel van de muur inneemt. Deze oplossing is daarvoor perfect! Je kunt een stilstaand beeld op je televisie selecteren van een mooi design of kunstwerk dat past bij jouw interieur. Dit kan via speciale digital art apps, of gewoon via de YouTube app. Op deze manier is je televisie ineens een mooie toevoeging aan je interieur!

3. Tover een simpele kast om tot gave pronkkast

Wil je graag een open pronkkast? Dan hoef je daar echt niet altijd een timmerman voor in te schakelen. De onderstaande video laat zien hoe je van een paar simpele IKEA kasten ook gewoon een mooie vakken kunt maken. Door meerdere basic kasten aan te aan te schaffen en wat te puzzelen en schilderen heb je zo een geweldige pronkkast. Je moet hiervoor wel een beetje handig zijn, maar dat komt vast goed.

4. Wandlamp ophangen zonder te boren

Heb je een wandlamp gekocht, maar wil je liever niet in de muur boren om hem op te hangen? Deze hack laat zien hoe je de wandlamp zonder te boren op kunt hangen. Superhandig voor als je wand niet geschikt is om in te boren of als je de wand niet wilt (of mag) beschadigen.

5. Geef je wand een boost met deze gave wanddecoratie

Deze interieur hack geeft je wand een te gekke boost. Wil je af van een saaie wand en heb je al veel geprobeerd met kleur? Je kunt dan ook kiezen om je wand op te pimpen met wanddecoratie. Op dit moment zijn wandpanelen ontzettend populair en gelukkig kun je die zelf ook maken, maar dan net iets eenvoudiger zoals je ziet in deze video! Gewoon met dubbelzijdig tape! 

Fotocredits

8
Bekijk ook eens deze handige lifehacks!
8 handige lifehacks om je dagelijkse huishoudelijke problemen op te lossen
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: