Ga naar de inhoud
The Interior Project VIPS

Designer Edward van Vliet geeft 8 tips voor de ultieme luxe hotelsuite

Na vijf bloedstollende afleveringen van The Interior Project VIPS is het tijd voor de langverwachte finaleopdracht. De gelukkige finalisten Carolien Spoor en Géza Weisz kregen de eer om ieder een eigen luxe hotelsuite in Hotel De l’Europe in Amsterdam te stylen. Maar... hoe creëer je nu de allermooiste kamer met de juiste sfeer? En wiens naam komt uiteindelijk op het naambordje van de suite te hangen en wint hiermee het programma? Designer van eigen bodem en tevens gastjurylid, Edward van Vliet, geeft een aantal ingenieuze tips.

Internationaal furore

Het restylen van een signature vijfsterrenhotel, is een opdracht waarvan de meeste interieurliefhebbers alleen maar van kunnen dromen. Daarom pakken Géza en Carolien dit fantastische project met beiden handen aan. En daar hoort natuurlijk een passend gastjurylid bij. Dit keer is dat de internationaal bekende Edward van Vliet. Als designer en productontwikkelaar maakt hij al jaren internationaal furore. Je kunt zijn stijl herkennen aan de contrasterende materialen en verschillende patronen die hij gebruikt. Met zijn studio ontwerpt hij onder andere luxe hotels over de hele wereld. Van Vliet wordt daarom ook het 'gedroomde gastjurylid' van de finale opdracht genoemd.

In de aflevering zag je al een aantal tips voorbijkomen, onder andere over het toevoegen van een eigen signatuur en het plaatsen van contrasterende meubelen. In de onderstaande video geeft hij nog veel meer tips vanuit zijn expertise. 

Edward van Vliet geeft 8 tips voor creëren van ware hotelbeleving

03:09

The Interior Project VIPS

In The Interior Project VIPS gaan zes BN’ers mét een passie voor interieurdesign wekelijks met elkaar de strijd aan om erachter te komen wie van hen de beste interieurstylist is. Met uiteindelijk als ultieme finale opdracht: het stylen van een luxe hotelsuite in Hotel De l’Europe in Amsterdam. En daar zijn wij vandaag de dag beland! Wekelijks werden de deelnemers gejureerd door vast jurylid Leco van Zadelhoff – zelf pro-amateur op interieurgebied – én een wisselend gastjurylid. Deze week is dat de taak aan designer en productontwikkelaar Edward van Vliet. 

Shop the Look 

Heb je mooie meubels, accessoires en kleuren gespot in de luxe hotelsuites van Carolien of Géza. Bekijk hier de Shop The Look om te zien waar de items vandaan komen. 

Binnenkijken
The Interior Project VIPS: Hometour
Binnenkijken bij het vintage interieur van Géza Weisz
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: