Ga naar de inhoud
The Interior Project VIPS

Shop the Look: dit zijn de hotelsuites uit The Interior Project VIPS

Na maandenlang zwoegen, zweten én wat slapeloze nachten was het allesbeslissende moment aangebroken. De twee overgebleven finalisten – Géza Weisz en Carolien Spoor – kregen als laatste opdracht om een signature suite te stylen in één van de meest luxe 5-sterren hotels van Nederland. De uitdagende strijd om de titel was er een om niet te vergeten. In dit artikel vind je de eindresultaten én de Shop The Look.

De finalisten streden niet alleen voor de winnende titel: de winnaar kreeg óók de eer om een jaar lang zijn naam te zien prijken op de winnende suite. De kandidaten moesten deze luxe suite inrichten met een budget van €20.000. Gastjurylid Edward van Vliet, internationaal interieurdesigner van onder andere veel luxe hotels, lette tijdens de beoordeling extra op een eigen signatuur en balans. Maar voordat ze begonnen, moesten de finalisten hun ideeën pitchen om zich ervan te verzekeren dat de suite in het straatje van het luxe hotel zou passen.

Een echte puzzel voor Carolien

De twee dagen verliepen bij Carolien niet zonder slag of stoot. Zij koos voor de kleinere kamer waardoor het een puzzel was om de nodige 5-sterrenelementen in de kamer te verwerken. Ze kwam voor grote uitdagingen te staan: zoals het behangen van het hoge plafond en het plaatsen van een stoomcabine in een kast. Daar hield haar creatieve marathon nog niet mee op. Ze koos er namelijk ook voor om de televisie in het voeteneind van het bed in te bouwen door het te verstoppen onder een fleurige print. Supercreatief!

Volgens de jury bracht de suite een sterk gevoel van intimiteit. Ze blies iedereen omver met haar innovatieve ideeën. De marmeren tafel, die speciaal voor deze finale was gemaakt, was een echte eye cather en veel kleurelementen van de kamer kwamen in deze tafel terug naar voren. Edward vond het wel jammer dat Carolien ervoor koos om het tapijt te vervangen. “De kleur van het tapijt had de tafel juist extra tot zijn recht laten komen.” Daarnaast vond Edward het hoekje waarin de prachtige tafel was geplaatst net iets te krap, waardoor het te beklemmend voelde. Tot slot was de glazen salontafel aan het voeteneind van het bed niet praktisch. In het donker zouden gasten hier zo tegenaan lopen omdat het precies in de looproute staat. 

De huiselijke sfeer van Géza

Géza ging voor een vrolijke sfeer in de suite. In plaats van alles te vervangen en te vernieuwen, hield hij de stijl van het hotel in eer en gebruikte hij de bestaande kleuren als kleurenpalet. Hij liet een grote boekenkast boven op de bestaande kasten maken die samen één geheel vormden. Daarnaast kwam hij met het toffe idee om een verborgen deur naar de badkamer te maken. Dat deed hij door twee kastdeuren los te maken en die voor de ingang naar de badkamer te plaatsen. Zo ontstond er ook een open kastgedeelte dat hij leuk aankleedde.

De jury was aangenaam verrast door de warme, huiselijke sfeer. Ook de Nederlandse elementen, die te zien waren in de kroonluchter en designstoelen van Rietveld, vielen goed in de smaak. Edward was ook positief over de hoeveelheid lichtinval, aangezien dit in hotelkamers vaak tekortschiet. Een kritiekpunt was de secret bathroom; het kan voor de gast namelijk even zoeken zijn welke kastdeur naar de badkamer leidt, niet héél fijn als je ’s nachts het toilet wil bezoeken. Ook miste Edward een ladder bij de hoge boekenkast. De gasten zouden nu namelijk niet de boeken kunnen bekijken, wat zonde is! De mini-bar op ooghoogte achter de kastdeuren viel wél goed in de smaak. 

Shop the look van Géza

Grote vloerlamp | paddenstoel lamp | salontafel | rode stoelen | eettafel | nachtkastjes | krukje | boeken | kamerscherm |

Muurkleur: onbekend

De winnaar

Beide suites vielen overduidelijk binnen de 5-sterren klasse en in zowel Géza’s als Caroliens suite kwam de signature stijl sterk naar boven. Toch was het Géza die de titel mee naar huis nam. Zijn winnende suite zal het hele jaar zijn naam dragen.

Dit zijn de luxe hotelsuites van Géza en Carolien

04:25

Fotografie:

Sonja Velda

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: