Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Tuinieren als je geen groene vingers hebt doe je zo!

Het is niet altijd nodig om groene vingers te hebben, als je van een groene tuin droomt. Er zijn goede alternatieven, waardoor tuinieren veel makkelijker is. Door deze handige manieren en tips heb jij in een handomdraai een groene tuin, zonder dat je er veel onderhoud aan hebt.

Een groene tuin heeft vele voordelen. Het draagt bij aan de biodiversiteit, een goede afwatering, je tuin is beter bestand tegen droge periodes en door al het groen zal je tuin koeler aanvoelen op een warme zomerdag. Een groene tuin oogt dus niet alleen mooi, maar het draagt ook bij aan een beter milieu in je tuin. Daarnaast zorgt groen natuurlijk ook voor privacy én hagen houden de wind tegen.

Maar als je zelf niet echt groene vingers hebt, lijkt het misschien moeilijk om een groene tuin te realiseren. Toch hoeft dit zeker niet zo te zijn. Door de volgende stappen te volgen heb je zo een groene tuin. 

Stap 1: Kies voor vaste planten

Vaste planten vormen de basis van de beplanting in je tuin. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen bodembedekkers, rotsplanten en siergrassen. Deze planten kunnen vaker bloeien dan normale planten en leven langer dan twee jaar. Dus voor iemand die geen groene vingers heeft of er weinig omkijken naar wil hebben, is het ideaal om niet elke keer nieuwe planten te hoeven kopen.

Stap 2: Kies voor groenblijvende planten

Groenblijvende planten verliezen in de winterperiode geen blaadjes en blijven daarom het hele jaar door groen. Hierdoor heb je in de winter geen kale tuin en behoud je altijd kleur in je tuin. Ook als je geen groene vingers hebt is het fijn om voor groenblijvende planten te kiezen, omdat je met zo'n plant al meteen voor meer groen in je tuin zorgt én ze vaak makkelijk te verzorgen zijn. 

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de groenblijvende planten: klimop, Helleborus, Varens, Maagdenpalm, Pachysandra en lavendel. Met deze planten in je tuin heb je het hele jaar een groene tuin, waar je niet al te veel verstand van tuinieren voor nodig hebt.

Stap 3: Kies voor kant-en-klare hagen

Het is erg belangrijk en fijn om een goede muur om je tuin te hebben die privacy biedt. Het kan echter wel een paar jaar duren voor deze helemaal groen en dichtgegroeid is, als je deze zelf zou aanplanten. Wil je direct een volle groene haag? Dan is een kant-en-klare haag ideaal. Hiermee heb je direct mooi resultaat, wat echt de basis voor een groene tuin is. Een kant-en-klaar haag is bovendien makkelijk te monteren én het stimuleert de begroeiing in je tuin.

Wil jij nu meteen een groene tuin op een eenvoudige manier? Dan bieden de Kant & Klaar Hagen van Mobilane een mooie groene basis in jouw tuin! De Kant & Klaar Hagen van Mobilane bieden direct privacy aan je tuin, stimuleren de biodiversiteit en zijn milieuvriendelijk. Daarnaast hebben ze ook nog eens een biologisch afbreekbare bak van kokosplano die je zo in de grond kunt zetten, en ze helpen de luchtkwaliteit verbeteren.

De hagen van Mobilane worden eerst een paar jaar opgekweekt tegen een metalen raster, daarna zijn ze helemaal gereed om in een tuin te worden gezet. De hagen zijn makkelijk en snel te monteren. Er zijn verschillende soorten en maten van de Kant & Klaar Hagen, zodat jij een passende haag kan kiezen die voor jouw tuin geschikt is.

Fotocredits

Tips
Bekijk hoe je makkelijk verticaal kunt tuinieren!
Tips van Tom: leer verticaal tuinieren met een aardbeientoren