Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Meer kleur in huis? Kies dan voor een van deze kamerplanten!

Op zoek naar nieuwe aanwinsten om je huis mee op te fleuren? Dan is het misschien een leuk idee om eens voor kleurrijke kamerplanten te kiezen, in plaats van de standaard groene varianten. Want eerlijk is eerlijk: kamerplanten met kleur zijn échte eyecatchers die je gegarandeerd zullen helpen om meer sfeer aan je huis toe te voegen.

1. Caladium

De dunne bladeren van de Caladium lijken haast van papier te zijn. Ze hebben prachtige bladtekeningen in mooie gekleurde tinten. Deze kamerplant komt in verschillende kleuren voor én ieder blad heeft zijn eigen, unieke lijntekeningen. De plant heeft een ondergrondse knol. In het voorjaar groeit de sierlijke plant uit de grond en tot aan het begin van de herfst kan je van de prachtige bladeren genieten. Daarna sterven de bladeren af en gaat de knol in winterslaap. Je zult hem dus wel iedere winterperiode even moeten missen!

2. Calathea fusion white

Deze plant is ook echt een blikvanger, met z'n witte, marmerachtige bladeren met paarse onderkant. De sierlijke, krullende bladeren maken de look dan ook helemaal af. Helaas is deze schoonheid niet de makkelijkste om te verzorgen en heeft nogal wat eisen. Maar als je deze plant de nodige aandacht geeft, zul je zeker beloond worden.

3. Orchidee

Als we het hebben over kleurrijke kamerplanten mag de orchidee zeker niet in dit lijstje ontbreken. Het is misschien wel een van de meest populaire bloeiende kamerplanten én dat is niet gek. Omdat de plant in zoveel kleuren wordt gekweekt, ben je er echt niet snel op uitgekeken. Het is qua verzorging geen lastige plant, al moet je goed opletten met hoeveel water je geeft. 

Tip: stiekem doet de orchidee het extra goed als je 'm een klein beetje verwaarloost. 

4. Stromante triostar

Deze plant is een ver familielid van de populaire Calathea. Toch zit er wel degelijk een verschil in deze twee plantsoorten: de bladeren van de Stromante zijn namelijk nóg kleurrijker dan die van de Calathea. Het is een echte liefhebber van licht en vocht en heeft best wat liefde nodig om in leven te blijven. Maar als je kijkt naar de prachtige, unieke bladeren is dat het helemaal waard!

5. Tradescantia albiflora nanouk

Prachtige groene bladeren mét roze accenten: dit is een kenmerkende eigenschap voor de Tradescantia albiflora nanouk. Ze zullen ongetwijfeld een mooie toevoeging zijn aan jouw kamer én ze zijn ook nog makkelijk te verzorgen. Ben je nog niet overtuigd? Als je deze plant genoeg liefde geeft, kunnen er zelfs roze en witte bloemen verschijnen.

6. Croton (Codiaeum)

Geen liefhebber van al die zachte kleuren? Dan is de bontgekleurde Croton misschien wel iets voor jou! Deze plant wordt ook wel de wonderstruik genoemd. Die naam heeft hij te danken aan zijn bijzondere gekleurde bladeren in gele, rode, oranje, roze óf zelfs paarse accenten. Het is een echt pronkstuk én makkelijk te onderhouden. Wel heeft hij een voorkeur naar een lichte plek, zodat hij nog meer kleur kan krijgen!

Fotocredits:

Met
Wil je weten hoe je de beste plek kan uitzoeken voor jouw planten? Lees dan zeker dit artikel eens!
Met deze stylingtips komen je kamerplanten het beste tot hun recht
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: