Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Dé truc om je huurhuis te schilderen of behangen zonder de muren te beschadigen

Eindelijk, het is zo ver! Je woont in een superleuk studentenhuis of huurhuis en je kunt jouw nieuwe stekkie inrichten. Eén nadeel, in het huis van je huurbaas kun je niet altijd zomaar met de verfkwasten aan de gang, want als je eruit gaat lever je het weer op, zoals het was – helemaal wit dus. Maar er bestaat wel een andere oplossing volgens de redactie van RTL Wonen, waardoor jij tóch een gezellige en stijlvolle studentenkamer kunt creëren!

Wit, saai en kaal

Bij het inrichten van je studentenkamer is het niet heel gebruikelijk om je muur meteen een kleur te geven. Simpelweg, omdat je deze kleur ook weer wit moet verven als je uit de kamer gaat en dat levert natuurlijk een hoop gedoe op en kan aardig wat geld kosten. 

Je kunt de witte, kale muren wel volhangen met leuke ingelijste posters, foto's en prints en uiteindelijk de gaatjes weer dichten als je eruit gaat. Een simpel klusje met leuk effect. Maar als je er toch gaatjes in gaat boren, dan kun je daar beter iets anders mee doen!

Customized wandpaneel van MDF

Dé oplossing om jouw witte en kale studentenkamer toch een persoonlijke en stijlvolle touch te geven is, om een versierd wandpaneel tegen de muur aan te plaatsen of bevestigen. Het enige karweitje dat je moet oplossen als je uit de kamer gaat, is de plaat of platen van de muur afhalen en het dichtmaken van vier gaatjes – ideaal dus!

Natuurlijk voegt een kaal wandpaneel weinig toe, dus het is wel de bedoeling dat je hier je eigen draai aan geeft. Geef het een mooi kleurtje of plak er een mooi behang op en je kamer hiermee direct een heel andere sfeer. En het leuke is, je kunt hier steeds weer iets anders overheen plakken of schilderen en bij het opleveren van je kamer haal je het paneel zo weer van je muur! 

MDF-materiaal

Een customized wandpaneel is een superleuk idee, met groots effect, maar hoe maak je zoiets? Als jij zelf een kluskoning(in) bent – of misschien je vader, moeder of kennis – kun je helemaal zelf zo’n wandpaneel op maat maken.

Kies hierbij het liefst voor een plaat van MDF-materiaal. Dit is erg sterk materiaal – gemaakt van geperste houtvezels – en is heel fijn om mee te werken. MDF krimpt niet en zet ook niet uit. Daarnaast kun je er makkelijk schroeven in vastzetten. 

Boor je liever niet in de muren? Dan kun je het wandpaneel ook tegen je muur aanzetten. Zorg er in dat geval wel voor dat er iets stevigs tegenaan staat, zoals een kastje of een bed. 

Fotocredits

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: