Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Wanddecoratie zonder te boren? Dit is de oplossing!

Even in de muur boren om een mooie fotolijst, een schilderij of andere wanddecoratie op te hangen, dat is zo gedaan. Alleen het probleem voor veel mensen is toch wel dat je een gat in de muur achterlaat. Zeker als je een huurwoning hebt, kan het erg vervelend zijn om de hele ruimte netjes op te leveren als je gaat verhuizen. Gelukkig bestaan er genoeg alternatieven, waardoor je je geen zorgen meer hoeft te maken over al die gaten in je muur!

Dubbelzijdige tape

Wil je wat fotolijstjes ophangen die niet veel wegen? Dat klusje is zo geklaard met dubbelzijdige tape. Zorg dat het lijstje én de muur goed schoon zijn zodat er geen vuil of vettigheid tussen zit. Daarna kun je de tape aan de randen van de lijst bevestigen. Druk het goed aan en je hebt in no-time een leuk fotolijstje opgehangen! Deze methode kan wel lichte gebruikssporen achterlaten, maar kunnen minder storend zijn dan gaten. 

De klevende spijker

De meeste bouwmarkten hebben verschillende klevende spijkers in hun assortiment. Je kunt die spijker gewoon aan de muur bevestigen, zonder een boor of hamer te gebruiken! Ze kunnen 1 tot 2 kilo aan gewicht dragen én zijn met gemak te verwijderen zonder sporen achter te laten. Hou wel een veilige gewichtsmarge aan om te voorkomen dat de muurdecoratie toch loslaat.

Zoek voor haakjes in je plafond

Veel huurwoningen hebben een haakje in het plafond hangen. Deze is meestal bedoeld voor een lamp maar vaak zijn ze ook onbenut en zie je ze doelloos in het plafond hangen. Een perfecte gelegenheid om een leuke hangplant of andere hangende decoraties aan op te hangen! Heb je dit niet maar wil je wel een hangplant? Vergeet dan niet dat je deze planten ook prima op een hoge kast kan neerzetten.

Zwaardere objecten tegen de muur

Heb je nog een mooie, grote spiegel óf juist een groot schilderij dat te zwaar is voor de bovengenoemde alternatieven? Wees dat niet terughoudend en laat het gewoon tegen de muur steunen óf zet het boven op een kast als decoratie. Het is misschien niet helemaal hoe je het wil, maar je bent wel van die kale muur af én het bespaart een hoop gedoe als je gaat verhuizen.

Fotocredits: 

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: