Ga naar de inhoud
RTL Wonen

4x de mooiste voorjaarstrends die onmisbaar zijn in jouw interieur

De lente is volgens de astronomische kalender officieel van start en daar hoort natuurlijk ook een fris interieur bij. We zetten onze favoriete voorjaarstrends op het gebied van interieur op een rij.

1. Haal de natuur in huis

Nu de lente is aangebroken laat de natuur zich ook steeds meer zien. De bomen, planten en bloemen gaan weer groeien en bloeien en ook in huis mag de natuur tevoorschijn worden gehaald. Kies in je interieur voor natuurlijke kleuren, zoals een warme terracotta tint, groen en beige. De vormen van meubels, kunst en accessoires hebben veelal een organische vorm die geleend zijn aan de natuur. Daarnaast doen mooie, opvallende planten het ook erg goed in deze stijl.

2. Duurzame accessoires

Tegenwoordig speelt duurzaamheid op steeds meer vlakken een grote rol. Niet alleen in onze levensstijl, maar ook in het interieur. Zo zie je steeds vaker accessoires gemaakt van gerecycled materiaal terugkomen. Mensen kiezen sneller voor unieke items die langer meegaan, dan voor nieuwe accessoires. Duik eens goed de kast of in de kringloopwinkel in en wie weet vind jij mooie parels die hergebruikt kunnen worden in jouw lente interieur. 

3. Warme tinten

Bij lente horen frisse en lichte kleuren en daarom werkt pastel altijd goed. Maar ook lichte kleuren als beige-, crème- en bruintinten doen het heel goed in een fris voorjaarsinterieur. Deze kleuren zie je dan ook volop terugkomen in de interieurs van 2023. Het geeft sfeer en warmte en oogt rustig en geordend. Probeer deze kleuren eens uit in je meubels of accessoires. 

4. Minimalistisch

Door lichte, beige kleuren en organische vormen krijgt het interieur al snel een rustige uitstraling. Je kunt ervoor kiezen om je interieur clean te houden door niet te veel accessoires neer te zetten of te kiezen voor accessoires in warme, beige tinten die passen bij de rest van je interieur. 

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Fotocredits

Headerfoto: CreativaStudio

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: