Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Frisse lente make-over: zo haal je het voorjaar in huis

De lente staat eindelijk weer voor de deur, dus tijd om ook je interieur een frisse lentelook te geven. Hoe je dat doet zonder al te veel moeite te doen én zonder veel geld uit te geven? Wij geven tips!

De voorjaarschoonmaak

Het woordje ‘voorjaarsschoonmaak’ is niet voor niets een veelgebruikte term in deze periode van het jaar. Voordat je jouw interieur helemaal opfleurt, is het zeker aan te raden om toch even aan die lenteschoonmaak toe te geven. Even flink afstoffen, dweilen en vooral: opruimen! 

Berg tijdens het opruimen ook gelijk alle winterattributen, winterse accessoires en prullaria op. Leg bijvoorbeeld alle dikke, wollen dekens weer terug in de kast en vervang ze voor dunne, fleurige dekens van linnen of katoen. 

Mooi weer? Ramen lappen! 

Vooral als de zon doorbreekt en erg laag staat valt het snel op als je vieze ramen hebt. Dit is dan ook hét moment om de ramen te lappen. Zeker als jouw woonkamer of keuken uitkijkt op de tuin is het wel zo fijn als je weer mooi uitzicht naar buiten hebt. Want eerlijk is eerlijk, het ziet er natuurlijk veel frisser uit als je ramen helemaal schoon zijn. Een klein detail, maar het maakt zeker een verschil! 

Strepen
Lees ook:
Strepen na het ramen lappen? Met dit stappenplan heb je er geen last van

Breng kleur in huis

Na het opruimen en schoonmaken is het tijd voor de aankleding en styling van je huis. En in de lente doe je dat natuurlijk met kleur. Een goeie manier om de sfeer van lente in huis te halen is dan ook door kleurrijke voorjaarsbloemen in huis te halen.

En denk je aan voorjaarsbloemen, dan kunnen tulpen natuurlijk niet ontbreken. Deze geliefde voorjaarsbloemen komen in allerlei kleuren voor en geven je huis dat heerlijke, frisse lentegevoel. Een andere typische voorjaarsbloem is de hyacint. Deze bloemen ruiken heerlijk en komen voor in de kleuren wit, geel, oranje, rood, roze, paars en blauw. Tot slot zijn ook narcissen echte lentebloeiers met hun typische voorjaarskleuren geel, oranje en wit. 

Decoreer met lichte kleuren

Een paar sfeervolle decoraties aan je interieur toevoegen is altijd een goed idee. Als je voor een lenteachtige sfeer wil gaan, kun je het best zo veel mogelijk warme, heldere kleuren of lichte, zachte kleuren gebruiken. Kijk eens of je nog een leuke, kleurrijke vaas hebt liggen voor dat mooie bosje voorjaarsbloemen. Of haal wat pastelkleurige kaarsen in huis óf zoek wat nieuwe kussenslopen met frisse kleuren uit die jou echt dat lentegevoel bezorgen!

Zorg er wel voor dat het geheel niet al te druk wordt. Een rustige sfeer hoort namelijk óók bij de lente.

Paasdecoraties

Heb je kinderen in huis óf vind je Pasen gewoon een leuke feestdag? Dan mag het ook zeker aan paasdecoraties niet ontbreken! Ga naar het bos of de bloemist om een aantal wilgentakken uit te zoeken en maak daar een mooie paastak van. Zoek dan vooral naar sierlijke, kronkelige takken en decoreer die in een vaas met eitjes. Of zoek het internet af voor andere leuke, makkelijke DIY-decoraties. De mogelijkheden zijn eindeloos en je hoeft echt geen grote som geld uit te geven om wat leuke paaselementen aan je interieur toe te voegen. 

Fotocredits:

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: