Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Tulpenwater verversen? Gooi het ‘oude’ water nooit weg!

Tulpen zijn enorme drinkers. Je let even niet op, of ze hebben de vaas al bijna leeggedronken. Het is dan ook belangrijk het water regelmatig even aan te vullen. Maar let op met het verversen van tulpenwater, want er is één 'fout' die behoorlijk vaak gemaakt wordt, wat van invloed is op de levensduur.

Het begint bij de bloemist

Als je tulpen wil kopen, is het om te beginnen wel handig om te controleren of ze vers zijn. Om dit te doen, kan je een testje met de steel uitvoeren. Wrijf zachtjes met je vingers over de steel of met de stelen langs elkaar. Maken ze een piepend geluid? Dan is je missie volbracht: je hebt een vers bosje tulpen in je handen.

Vers, koel water

Eenmaal thuis aangekomen wil je natuurlijk je tulpen zo snel mogelijk op een mooi plekje neerzetten. In tegenstelling tot de meeste bloemen houden tulpen helemaal niet van lauwwarm water. Let er dus op dat je ze in koel water zet en vul de vaas ongeveer vijf tot tien centimeter.

De gouden tip: oud water niet weggooien

Na een paar dagen zal je merken dat je tulpen veel water hebben opgenomen. Nu ben je vast geneigd om dat laatste beetje water te vervangen voor vers, schoon water. Maar dat is juist wat je niet moet doen! Gooi het ‘oude’ water dus niet weg, maar vul de vaas bij met een beetje nieuw water. Door het oude water niet volledig te vervangen met vers water, bloeien ze langzamer én verwelken ze dus ook minder snel! Zo heb je er zelf langer plezier van. Super simpel toch? 

Nog meer tulpentips?

Natuurlijk is dit nog lang niet alles wat er over tulpen te weten valt! Als je meer wil weten over het mooi houden van je tulpen kan je dit artikel eens lezen. En heb je vaak last van hangende tulpen? In dit artikel lees je hoe je ze weer overeind krijgt! 

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: