Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Zo verwijder je kalkaanslag met bakpapier

Beeld © iStock

Kalkaanslag op de douchekop, de kraan, de douchewand, de gootsteen en in je waterkoker... Je ontkomt er simpelweg niet aan, dus je zal er toch echt aan moeten geloven het keer op keer weer te verwijderen. Er bestaan talloze producten en trucjes voor, maar déze simpele en verrassende truc met bakpapier hadden we toch even niet zien aankomen!

Kalkaanslag op roestvrij staal verwijderen met bakpapier

Ja, je leest het goed. Voortaan kun je de speciale schoonmaakmiddelen in de kast laten liggen. Want aan een velletje bakpapier heb je al genoeg om je douchekraan of andere roestvrijstalen objecten met kalkaanslag weer te laten glimmen. En dat terwijl er geen druppel water aan te pas komt. Maak er simpelweg een prop van, en boenen maar! 

Geloof je het niet? Wij probeerden deze woonhack zelf uit, dus kijk en oordeel zelf: 

Woonhack: Aan de slag met bakpapier

00:35

Kalkaanslag op glas verwijderen met azijn

Goed om te weten is dat de bovenstaande truc vooral helpt bij het verwijderen van kalkaanslag op roestvrij staal. Wil je de doffe kalkaanslag van je glazen douchedeur verwijderen, dan kun je dit beter aanpakken met een sopje van azijn en lauwwarm water. Daarnaast is het natuurlijk altijd het beste om direct na elke douchebeurt meteen je douchedeur af te nemen met een wisser. Zo voorkom je kalkaanslag zo veel mogelijk. 

Kalkaanslag op matzwarte kranen met citroen

Heb je matzwarte kranen? Dan zul je ondertussen wel door hebben gehad dat de kalkaanslag daar nóg sneller op te zien is. Gelukkig hebben de mannen van @Project.0251 daar een simpele, maar briljante tip voor. Met behulp van een citroen kun je ervoor zorgen dat de kalk van je zwarte kraan verdwijnt én dat het ook nog eens maanden wegblijft. Ook raden ze aan je kraan na elke douchebeurt direct te drogen met een schone doek. 

3
Lees ook:
3 tips om te voorkomen dat je roestvrijstalen gootsteen vies en dof wordt

Fotocredits

Headerfoto: iStock

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: