Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Kale muur in huis? 3 tips om 'm stijlvol te decoreren

Voor veel mensen kan het decoreren van een kale wand nog best een uitdaging zijn. Ga je voor een strak design of voor een eclectisch en kleurrijk geheel? Met onderstaande ideeën geven we je de perfecte inspiratie voor iedere wand in elk interieur.

Wandkleden en tapijten

Een wandkleed is wellicht niet het eerste waar je aan denkt, maar juist daarom is het een extra verrassende toevoeging aan je interieur. Een mooi kleed is namelijk niet alleen een echte eyecatcher voor op de vloer, maar ook voor op de wand. Zorg ervoor dat enkele kleuren uit het tapijt terugkomen in de rest van je interieur, zoals bij de afbeeldingen hieronder én de afbeelding hierboven. Zo vormen ze een prachtige eenheid en vullen de leegte van de kale wand prachtig op. 

Droogbloemringen

Ben je een beetje creatief? Dan kun je natuurlijk ook zelf aan de slag om mooie wandaccessoires te maken. Denk bijvoorbeeld aan metalen ringen die je kunt bekleden met droogbloemen, of andere materialen uit de natuur. Heb je nog wat lichtdraad liggen? Dan kan dat een extra leuke toevoeging zijn. 

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Kunst aan de muur 

Geen huis is compleet zonder een beetje kunst aan de wand. Dé manier om je interieur een persoonlijke touch te geven, want voor elk interieur is er wel een passend kunstwerk te vinden. Of dit nu een uniek kunstwerk is of een ingelijste print waar je blij van wordt, dat maakt overigens echt niet uit. Een van dé trends van dit moment zijn prints of 3D-schilderijen met organische vormen, meestal in aardse kleuren. 

Besteed ook aandacht aan de omlijsting van de prints en kunstwerken. Kies voor prachtige lijsten van hout, zwart, goud of andere unieke kleuren en materialen. Een lijst met een waardig kunstwerk erin zorgt al gauw voor een echte eyecatcher op de muur.

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: