Ga naar de inhoud
RTL Wonen

5x zo tover je goedkope accessoires om tot stijlvolle woondecoratie

Je interieur opfleuren is voor velen een erg leuke bezigheid, zeker als je dit met zelfgemaakte items kunt doen. Momenteel gaat dan ook de ene na de andere 'do it yourself’ video viraal op TikTok en Instagram, waarbij budget items worden omgetoverd tot woonaccessoires en meubels die helemaal voldoen aan de laatste woontrends.

Je huis voorzien van mooie spullen is tegenwoordig niet zo moeilijk en hoeft daarnaast ook echt niet duur te zijn. Zeker niet met deze ‘do it yourself’ projecten die je op TikTok om de oren vliegen. Hiermee geef jij je interieur op een laagdrempelige manier een eigen touch, met een zelfgemaakte eyecatcher.

De champignonlamp

Tegenwoordig zijn de champignonvormige lampen in menig interieur terug te vinden. Maar niet alleen de klassieker is geliefd, ook de DIY-variant is hot én supermakkelijk zelf te maken. Dit project is te creëren met vazen en schalen uit verschillende budgetwinkels of kringloopwinkels. Op de TikTok hieronder is te zien dat de creatie gemaakt wordt met items van IKEA.

Door een vaas en een saladeschaal in de gewenste kleur te spuiten en bovenop elkaar te plakken heb je exact dezelfde vorm als de vorm van de champignon lamp. En om er ook daadwerkelijk een lamp van te maken wordt 'ie nog voorzien van een simpel lichtsnoertje. 

Plantenpotten

Ook woonaccessoires met organische vormen zijn momenteel niet weg te denken bij interieurliefhebbers. Een trend die je ook heel goed zelf toe kunt passen op plantenpotten. Creëer een leuke vorm door ze op elkaar te stapelen en geef ze een nieuwe look met mooie kleur of breng een structuur aan. 

 

Spiegelwand

Je kunt het ook een tikkie groter aanpakken en een saaie wand omtoveren tot spiegelwand. Klinkt ingewikkeld, maar dat is het verre van zoals je op onderstaande TikTok ziet. 

Design
Lees ook:
Design voor een prikkie: hier vind je de mooiste lookalikes!

Bijzettafeltje

Ook een bijzettafeltje heb je in een handomdraai in elkaar gezet met een paar schalen, wat verf, lijm en een rond houten blad. Easy peasy! 

Mini vuurpot

Gek op zomerse avonden met kampvuurtjes in de tuin? Houd dat gevoel ook in de winter vast met deze mooie vuurpot die je heel gemakkelijk zelf in elkaar knutselt. 

Fotocredits:

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: