Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Terugblik: Deze kamerplanten zochten we massaal in 2022. Welke heb jij?

Jaarlijks publiceert Google een samenvatting van de meest trending zoekopdrachten van de afgelopen 12 maanden over diverse onderwerpen, waaronder kamerplanten. Planten identificeren en zoeken kan namelijk gemakkelijk met Google Lens, door middel van een camera of foto. En dit zijn de meest gezochte planten via Google Lens in 2022:

1. Philodendron

Ben jij gek op hangplanten? Dan ben je niet de enige. De philodendron is te vinden als hangplant of als een rechtopstaande variant. Maar ook met grote bladeren én kleine bladeren. Hij stond op nummer één als meest gezochte plant van 2022. De plant is in veel woningen te vinden, omdat hij erom bekend staat dat hij makkelijk te verzorgen is. Hij verbruikt maar weinig water en heeft daarnaast niet veel zonlicht nodig voor gezonde groei!

2. Drakenklimop (Epipremnum)

De drakenklimop heb je in vele varianten, waarvan een aantal wel wat weg hebben van sommige soorten philodendrons. Het is dus niet verrassend dat deze plant de op een na populairste zoekopdracht was. Vergis je niet in de naam, het is niet alleen een klimplant maar ook geschikt om te hangen of om rechtop in een pot te plaatsen. Daarbij verzorg je de plant net zo eenvoudig door hem regelmatig, maar niet te veel water te geven en hem in een vochtige, warme omgeving te zetten.

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

3. Bamboe (Bambusoideae)

De bamboe behoort tot de grassenfamilie Poaceae en staat bekend als een sterke plant die zowel in aarde als op hydrocultuur gekweekt kan worden. Het is een plant die van veel zonlicht houdt en snel groeit. Je zal hem daarom regelmatig moeten snoeien om uitlopers te verwijderen.

4. Echeveria

De oorspronkelijk Mexicaanse Echeveria behoort tot de vetplanten. Dit is te zien aan zijn dikke bladeren, stengels en wortels. Net als de meeste vetplanten heeft de Echeveria maar weinig water nodig, maar wel veel licht. Dit maakt het een makkelijk te verzorgen plantje.

5. Drakenbloedbloem (Dracaena)

De drakenbloedbloem kent veel verschillende soorten. Dat deze plant te vinden is in de top 5 is daarom niet verbazingwekkend, want hierdoor is altijd wel een soort die bij jou past! Puntig, rond, gevlekt of gestreept, de drakenbloedbloem heeft het allemaal. De sterke plant kan goed overleven met weinig licht of juist veel zonlicht. Dit maakt het simpel om een plekje te vinden voor deze kamerplant!

Fotocredits:

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: