Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Terugblik: Deze producten kochten we massaal in 2022. Hoeveel heb jij er?

Elk jaar publiceert Google de Holiday 100. Een lijst met alle producten die het afgelopen jaar veel werden gezocht via de zoekmachine en daarmee een indicatie geven van ons aankoopgedrag en trendgevoeligheid. Bekijk hieronder welke artikelen er uit sprongen op het gebied van wonen. Hoeveel kan jij er afvinken?

Paddenstoel lampen

In de categorie verlichting was de champignonlamp veruit het meest populair, met een toename van 50% in zoekopdrachten in vergelijking met het jaar ervoor. Niet zo verrassend, want de lampen zijn er inmiddels voor elk budget. Je kunt kiezen voor een luxe designerlamp, maar je maakt hem ook gemakkelijk zelf met een vaas, een kom en een spuitbus!

Elektrische keukenapparaten

Heteluchtfriteuses – beter bekend als airfryers – waren een groot succes het afgelopen jaar. Het zijn dan ook compacte, gebruiksvriendelijke apparaten waarmee je in een handomdraai een krokante en niet al te vette snack maakt.

Naast de airfryer kochten mensen ook vaker een rijstkoker en een Belgische wafelmaker. Zou dit misschien te maken hebben met de stijgende gasprijzen? Verder liet de zoekmachine zien dat we pizza’s tegenwoordig liever zelf bakken, met een zoektoename van wel 80 procent op pizza ovens voor thuis!

De
Lees ook:
De 6 meest gemaakte fouten bij het gebruiken van de airfryer

Binnenmoestuin

In de wintermaanden is het lastiger om groenten, fruit en kruiden te kweken in de moestuin, dus zochten we naar manieren om dit in huis voort te zetten. Denk bijvoorbeeld aan kweektorens of andere groeilampen waarmee je op hydrocultuur kunt kweken.

Verzwaarde dekens

Ook verzwaringsdekens zijn steeds meer in trek. Deze verzwaarde dekens staan erom bekend om je te helpen beter in slaap te komen, maar ook zou het helpen bij depressies, angst, dwang- en ontwikkelstoornissen. 

Zonsopgang wekkers en lampen

Wie kan er niet genieten van een mooie zonsopgang of zonsondergang? We konden er blijkbaar geen genoeg van krijgen en daarom zochten we naar een zonsopganglamp óf wekker. De wekkers zijn vaak ontworpen om je langzaam te helpen ontwaken, met het gevolg dat je je beter voelt gedurende de dag.

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Fotocredits:

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: