Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven!

Dierenarts Piet legt uit: dit moet je weten over de verzorging van een konijn als huisdier

Dierenarts Piet heeft vandaag een heel lief maar enorm konijn meegebracht naar de boerderij. Flap is een Vlaamse Reus, oftewel het grootste konijnenras ter wereld. Piet vertelt niet alleen over dit bijzondere ras, maar ook over de verzorging van konijnen in het algemeen. Hier is namelijk best wat commitment voor nodig, dus wees goed voorbereid voor je een konijn aanschaft als huisdier.

Piet legt in de aflevering van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven uit waar je allemaal aan moet denken bij de verzorging van een konijn. Zo is het belangrijk dat je altijd twee konijnen bij elkaar zet zodat ze een maatje hebben, maar ook de controle en verzorging van hun tanden en nageltjes zijn belangrijk.

Al met al heeft vraagt de verzorging van een konijn om veel wat liefde en aandacht. Een behoorlijke commitment is dus écht een vereiste. Iets wat helaas nog wel eens onderschat wordt, waardoor er uiteindelijk heel wat konijnen in het asiel belanden. 

Dierenarts Piet legt uit

05:38

Flap heeft gelukkig al een erg fijn huisje, maar mocht hij jou helemaal enthousiast gemaakt hebben, dan zijn er op de website van Verhuisdieren nog genoeg andere konijnen te vinden die een warm nest zoeken. 

Fotocredits:

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van