Ga naar de inhoud
Aangeboden door Dyson

3 tips om haren en ander (huisdier-) vuil in huis te voorkomen

Beeld © Dyson

De grote schoonmaak is nog maar net achter de rug of je vindt alweer haren van je viervoeter op de meest onhandige plekken. Met deze slimme tips kun je dit zoveel mogelijk voorkomen én zo snel en gemakkelijk mogelijk oplossen.

1. Borstel je viervoeter

Door jouw hond, kat – of welk dier dan ook – regelmatig een goede borstelbeurt te geven zorg je ervoor dat losse haren zich niet verspreiden door je huis. Er zijn verschillende borstels op de markt maar wist je dat dit tegenwoordig ook met een stofzuiger kan? Dyson heeft namelijk een speciaal product ontwikkeld dat zeer geschikt is voor alle dieren met middellang of lang haar.
Dit is een speciaal een opzetstuk voor je stofzuiger, waarmee je snel en comfortabel jouw huisdier borstelt. Terwijl je met de borstel over de vacht gaat, worden haren en huidschilfers direct opgevangen. Het opzetstuk is verkrijgbaar als onderdeel van de nieuwe huisdierverzorgingsset.

In onderstaande video zie je hoe Luna en Dennis de nieuwste Dyson-stofzuiger voor hun hond Mikky gebruiken:

Luna: 'Na het spelen in het park ploft Mikky op de bank'

01:00

2. Azijn en aluminiumfolie

Deze tip klinkt misschien een beetje gek, maar door twee ongebruikelijke producten aan je volgende wasbeurt toe te voegen verminder je de hoeveelheid haren die aan je kleding blijft plakken.
Schenk om te beginnen een scheutje azijn in het wasverzachterbakje van je wasmachine en voeg vervolgens een balletje aluminiumfolie toe als de was je droger ingaat. Beide producten zorgen ervoor dat je kleding minder statisch worden en dus ook minder haren aantrekken.

Overigens verwijdert azijn ook onprettige geuren uit je kleding en zorge aluminiumfolie voor minder kreukels, dus je slaat hiermee meerdere vliegen in één klap!

3. Stofzuigen

Je huis helemaal haarvrij houden is onmogelijk, maar met de Dyson V12 Detect Slim en de Dyson V15 Detect kom je een heel eind. Deze stofzuigers zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor huishoudens met huisdieren.

Beide modellen zijn dankzij nieuwe, unieke technologie, in staat om zelfs de allerkleinste stofresten en haren te detecteren en op te zuigen. Daarnaast hebben de stofzuigers een speciale klitvrije borstel, die voorkomt dat haren zich in de borstelmond van de stofzuiger ophopen.

Nieuwsgierig geworden naar de Dyson-stofzuigers speciaal voor huishoudens met huisdieren? Ga naar de website voor meer informatie.

Dit artikel is. tot stand gekomen in opdracht van Dyson en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van RTL Nieuws.