Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Dit zijn de interieurtrends van 2023

Ben je nieuwsgierig naar dé woontrends van 2023? Wij ook en hebben ze daarom op een rijtje gezet. Zo ben je weer helemaal up-to-date en kun je weer een frisse start maken in je huis of oude stijlen met nieuwe combineren.

We lichten vier trends mét bijpassende kleurenpaletten uit die we in 2023 veel zullen terugzien. 

Interieurtrend 1: Duurzaam en vintage + aardetinten 

Duurzaamheid is meer dan alleen een trend, we moeten goed voor het milieu zorgen. In de wereld van interieur kunnen we dit doen door wat kritischer naar de productie en consumptie van het interieur te kijken. Het stralende middelpunt van deze trend is een goed verhaal achter het meubilair. Is het duurzaam geproduceerd of worden de nieuwe meubels samengebracht met vintage items waardoor ze een mooi verhaal krijgen? Alles is mogelijk.

De kleuren die goed bij deze trend passen zijn aardetinten. Denk aan de kleuren bruin, groen en terracotta.

Interieurtrend 2: Multifunctionaliteit + beige, grijs en gebroken wit

Tegenwoordig werken veel mensen (nog steeds) vanuit huis, waardoor het extra fijn is om in je interieur rekening te houden met een woonplek die schakelt tussen werk en de ontspanmomenten. Multifunctionaliteit van het interieur is daarbij de oplossing. Een prachtige kast die tegelijkertijd kan dienen als een bureau is hier een voorbeeld van.

De kleuren beige, grijs, lichtbruin en gebroken wit passen goed bij deze trend.

Interieurtrend 3: Beige, beige en nog eens beige

Een kleur die een trend op zich te noemen is: beige. In 2022 maakte de kleurtrend al een opmars, maar ook in 2023 blijft 'ie geliefd! De kleur beige is dan ook prachtige in je interieur en past echt overal bij. Met deze kleur creëer je veel rust en warmte in huis, vooral in combinatie met zachte bekleding van de meubels zoals velvet of teddy stof. Dat deze kleur een echte trend vormt is daarom geen verrassing. De kleur geeft het gewenste woongevoel bij zowel strakke als organische vormen.

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Interieurtrend 4: Organische vormen 

Tot slot een nieuwe trend waarbij organische vormen centraal staan. Denk aan accessoires, maar ook meubels ronde vormen of kegelvormen. Het geeft een unieke en speelse twist aan je interieur en wordt dan ook steeds meer omarmd. Denk aan een spiegel in een ovale vorm of aan een tonvormige fauteuil. Wat ook een erg leuk organisch item is, is een elementenbank. Deze banken (met ronde vormen) bestaat uit losse delen en is op verschillende manieren in elkaar te zetten. Ze kunnen zelfs gecombineerd worden met andere kleuren en vormen.

Bij deze trend maakt de kleur niet heel veel uit, aangezien het echt om de vorm gaat.

Fotocredits:

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: