Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Vitamineboost nodig? Zo maak je in een handomdraai gezonde shots

Zeker in het najaar kan je immuunsysteem wel een boost gebruiken, maar elke ochtend een luide blender volgooien met superfoods is niet voor iedereen weggelegd. Met deze handige en budgetvriendelijke hack kun je je lichaam zonder al te veel moeite aansterken met een vitamineboost.

Elke dag een gezond shotje uit de supermarkt kopen met kurkuma, gember, wortel of spinazie kan dan wel gezond zijn, maar dit kan ook vele malen goedkoper én milieuvriendelijker. Het makkelijke van de volgende truc is dat je het maar één keer in de week hoeft voor te bereiden en je hebt er echt geen dure sapcentrifuge of slowjuicer voor nodig.

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo doe je dat:

Stap 1: Koop wat van je favoriete superfoods in en blend het fijn. Kurkuma en gember kun je na het wassen gewoon met schil en al in de blender gooien.

Stap 2: Laat de smoothie met een zeef afdruipen boven een kom en druk het aan met een lepel om alle vloeistof eruit te persen. Gooi de grove resten niet weg, maar gebruik deze bijvoorbeeld in een theefilter om lekkere thee van te maken. 

Stap 3: Het vloeibare deel gebruik je als shots, dus die kun je in kleine flesjes in de koelkast bewaren. In de vriezer zijn de shots nog veel langer houdbaar. Giet het sap simpelweg in een ijsblokjesvorm om altijd een gezond shotje binnen handbereik te hebben.

Stap 4: De ijsblokjes kun je vervolgens in een frisse smoothie gebruiken of laten ontdooien en als vitamineshot gebruiken. Vind je het uit de vriezer maar te koud? Dan kun je het sapblokje ook meteen in een beetje gekookt water laten oplossen.

Fotocredits:

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: