Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Met deze stylingtips komen je kamerplanten het beste tot hun recht

Dat kamerplanten in huis halen gezond voor je is en zelfs het saaiste interieur een boost kan geven, dat wist je vast al. Overtuigend genoeg dus om er een aantal aan te schaffen. Als je ze in huis hebt gehaald is het alleen nog een kwestie van stylen op een manier dat je planten niet volledig wegvallen, maar dienen als een mooie decoratie.

Samen sterker

Als je verschillende planten en potten goed op elkaar weet af te stemmen vallen ze samen nog meer op. Varieer in de hoogte van de plant en kies meerdere soorten bladeren uit, bijvoorbeeld een groot puntig blad in combinatie met kleine, ronde bladeren en een met bijzondere randen of kleuren.

Lagen en verhogingen

In een open kast, op planken maar ook op een ladder of een standaard zet je jouw plantjes op een mooie manier in de spotlight. Dit is natuurlijk ideaal voor kleinere planten, die je anders snel over het hoofd zou zien. 

5
Meer lezen over kamerplanten?
5 van de gezondste luchtzuiverende planten om in huis te zetten

Statement pot

Houd je van een luxe, 5 sterren-uitstraling in huis? Dan is een mooie statement pot iets voor jou om je planten in te zetten. Eventueel kan je de pot nog op een verhoging zetten om van je plant een echte blikvanger te maken. Planten die mooi in zo’n vaas passen zijn onder andere een grote bananenplant, calathea, rubberplant of een yucca.

Lekker laten hangen

Het ophangen van planten is natuurlijk de ideale oplossing als je weinig ruimte hebt op de vloer. Daarnaast creëer je een jungle achtige sfeer door de bladeren die mooi naar beneden hangen, zonder dat je ze al te snel hoeft af te knippen. Je geeft ze hiermee alle ruimte om te groeien. Je tovert je pot tenslotte heel makkelijk om tot een hangpot met behulp van een stevig touw. 

Perfecte planten voor in een hangpot? De scindapsus, het Chinees lantaarnplantje en de Monstera hangplant. 

5
Meer stylinginspiratie voor hangplanten lees je hier
5 manieren om de hangplant op te hangen

Fotocredits:

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore