RTL Wonen

In deze gevallen is een roomdivider een slim idee

07 juli 2022 19:27

Een roomdivider – oftewel: een kamerverdeler – kan ontzettend mooi staan, maar is in sommige gevallen ook echt een toevoeging zijn. Maar in welke gevallen pas je zo'n roomdivider eigenlijk toe, en vooral: hoe? We leggen het je uit.

Wat is het?

Een roomdivider is – zoals de naam al zegt – een meubelstuk dat een ruimte verdeelt. Heel logisch dus eigenlijk. Zo’n roomdivider kan van alles zijn: een open kast, een dichte kast, een laag meubel, een hoog meubel of misschien wel gordijntjes of grote glazen/stalen deuren. Er is dus voor elk interieur wel een bijpassende roomdivider te bedenken.

Wat doet het met je ruimte?

Zoals al kort gezegd, deelt een roomdivider een ruimte op. Zo kun je van één kamer twee of meer ruimtes maken met allebei een verschillende functie. Een roomdivider voegt sfeer toe. Je creëert er namelijk aparte en knusse hoekjes mee.

Ook zorgt het voor stijl en rust. Kies je een roomdivider die afgesloten kan worden, zoals grote (glazen) deuren? Dan kun je in de ene ruimte rustig relaxen zonder last te hebben van geluid vanuit de andere kant.

Dus wanneer kies je ervoor?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een roomdivider. Die sommen we hieronder in een lijstje voor je op.

Gezelligheid

Zeker in een grote, open ruimte is het lastig om de kamer een warm gevoel te geven. Een roomdivider zorgt voor extra hoekjes en breekt de kamer wat meer op in delen waardoor je makkelijker dat warme gevoel en die gezelligheid kunt toevoegen aan je ruimte.

Duidelijkheid

In grote, maar vooral ook in kleinere ruimtes kan een roomdivider heel wat duidelijkheid brengen. Denk maar eens aan een studio waar alles in dezelfde ruimte staat. Het bed staat misschien wel bijna pal naast de bank. Dat kan nogal rommelig ogen en geeft geen rust. Met een open roomdivider ertussen, houd je de ruimte bij elkaar én creëer je aparte delen voor elk een ander doeleinde.

Pas op dat je in een kleine kamer niet kiest voor een grote en dichte roomdivider. Dit kan ervoor zorgen dat je kleine studio nóg kleiner oogt. Ga dus voor een open kast of een licht doorschijnend gordijn.

Privacy

Ook als je gaat voor een open roomdivider waar je doorheen kunt kijken, creëer je toch een gevoel van privacy. Dit is handig om bijvoorbeeld een werkruimte te scheiden van een zitruimte of een slaapgedeelte te scheiden van een lounge hoek.

Akoestiek verbeteren

Wanneer de akoestiek in huis niet zo best is kun je meerdere dingen doen om dit te verhelpen. Denk aan gordijnen ophangen, vloerkleden neerleggen en schilderijen of andere kunstobjecten aan de muur ophangen. Maar ook een roomdivider is perfect om de akoestiek te verbeteren. Door de open ruimte op te breken met een divider worden geluidsgolven afgebroken en zal je minder last hebben van echo's. 

Meer opbergruimte

Kies je voor een kast als roomdivider, dan zit je goed! Hiermee krijg je namelijk flink wat extra opbergruimte in je kamer. In een dichte kast kun je dan van alles kwijt, niemand die het ziet. Maar met een open kast zijn de opties oneindig. Je kunt er praktische dingen inzetten, maar je kunt je kamer ook meer sfeer geven door er leuke decoraties in te plaatsen of kaarsjes op te zetten. De keuze is reuze!

Fotocredits:

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore