Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Inspiratie voor de badkamer nodig? Dit zijn de trends van 2022

Voorheen werd de badkamer gezien als een praktische ruimte waar je komt om te douchen, badderen, je tanden te poetsen of om een bezoekje aan het toilet te brengen. Maar met de tijd veranderen dingen en dus ook trends. Badkamers van nu zijn veel meer gericht op luxe en wellness. Maak kennis met de badkamertrends van 2022!

Natuurlijk organisch

Net als in de natuur kom je in de badkamer in 2022 bijna geen rechte lijn meer tegen. Van ronde spiegels tot ovale wastafels en afgeronde kranen. Het is niet meer hip om alles strak en recht te hebben. De ronde, organische vormen geven een gezellige, elegante en intieme sfeer aan de ruimte. Ook zorgen ze voor een warm en authentiek gevoel. 

Houden van hout

Net als bij de eerste trend gaat het ook bij deze tendens om de natuur in huis halen. Denk aan houten kastjes, deurtjes en details. Hierdoor geef je je badkamer een warme, natuurlijke sfeer die erg fijn is om in tot rust te komen. Daarnaast blijft massief hout ook nog eens jarenlang goed bruikbaar en raak je er niet snel op uitgekeken. Win-win!

Zeker met deze trend wordt er veel gekeken naar duurzaamheid. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk hout hergebruiken. Bovendien staat het bovenaan in de duurzaamheidslijstjes voor de badkamer, omdat het lang meegaat en vaak al uit zichzelf beschermd is tegen schimmels en vocht. Geen schadelijke stoffen dus nodig om die buiten de deur te houden. 

Marmer mag niet missen

Met marmer kun je tegenwoordig alle kanten op. En anno 2022 pakken mensen die kans zeker! Marmer is namelijk verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren, vormen en patronen en ziet er altijd even chic en stijlvol uit. Weet dat het ook zeker in combinatie met de houttrend een goede match is. 

Omdat marmer natuursteen is, zal het altijd een unieke print hebben en dus jouw badkamer écht uniek maken. Vaak wordt marmer toegepast in de wasbak, wastafel, vloer, badkuip of muurtegels. Of een combinatie van items. Hoe ga je dit in jouw unieke badkamer toepassen?

Opfleuren met kleur

Het is al een tijdje niet populair meer om een volledig witte badkamer te hebben. Houd je ervan, dan moet je het vooral zo houden, maar ga je graag mee met de trends, dan is het devies om met kleur te spelen. Van gekleurde tegels tot gekleurde kastjes en meer van zulks. Maar deze trend focust zich vooral op de accessoires. Voorheen was het normaal om altijd een RVS-douche en -kraan te hebben. Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een zwarte kraan of een messing douche. Wie weet ga je zelfs wel de gedurfde keuze aan voor een blauw toilet? Het kan allemaal!

Bij deze trend hoort wel dat alles op elkaar wordt afgestemd. Kies je voor zwarte kastjes, dan hoort daar een zwarte kraan bij. Kies je juist voor houten kastjes, dan kun je kiezen voor een contrasterend marmeren wasbak. Maar denk ook eens aan gekleurde voegen. Dat doet ook al veel met je badkamer! 

Lekker luxe

De badkamer draaide vroeger om praktisch en makkelijk. Die van 2022 draait juist om ultiem relaxen en het heerlijke spagevoel in eigen huis. Mensen kiezen sneller voor een regendouche of een (bubbel)bad. Daarbij is het heel populair om een houten plank over je bad heen te leggen, zodat je tijdens het badderen kunt genieten van een kop thee of een goed boek. 

Groen moet je doen

Het wordt steeds populairder om planten in huis te hebben. En niet alleen in de huis- of slaapkamer, maar in het bijzonder ook in de badkamer. Groen zorgt voor de natuurlijke sfeer en geeft rust. Daarnaast biedt het een leuk contrast met de meeste aardse kleuren die je veel in de badkamer ziet. Mocht je denken dat veel planten het er niet overleven, dan heb je het mooi mis. Je vindt hier 16 planten die geschikt zijn voor de badkamer.

Klein maar fijn

Zeker met deze huizenmarkt is het niet gek dat mensen steeds kleiner gaan wonen. Daarbij hoort natuurlijk ook dat er een kleinere badkamer in huis zit. Voor de trends uit 2022 is dat geen enkel issue. Het is erg populair om een kleine ruimte zo optimaal mogelijk te gebruiken, terwijl je het ook nog eens heel stijlvol houdt.

Duurzaam denken

Zoals al kort genoemd, wordt duurzaamheid steeds populairder. Zo ook in de badkamer. Bij de badkamers van nu wordt er veel gekeken naar hoe het zo duurzaam mogelijk kan. Denk aan waterbesparende douchekoppen en kranen, maar ook aan lampen met bewegingssensoren of zelfs kranen met een sensor. Allemaal erg toekomstbestendig dus!

Fotocredits

Niks
Elke week de nieuwste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: