Kopen

Voor Hetzelfde Geld-koppel vindt alsnog hun droomhuis

15 juni 2022 10:40 Aangepast: 15 juni 2022 11:34

In de aflevering van 'Voor Hetzelfde Geld' dinsdagavond was te zien hoe Mark en Sabine samen met hun zoontje Flip de zoektocht aangingen voor een groter huis. Toch blijkt de afstand uiteindelijk een dealbreaker te zijn. Hoe gaat het nu met het gezin?

"Ondanks dat we ons eigen ding konden en mochten doen, heb je ook te maken met een programmaplanning en dat kost energie, maar het is het dubbel en dwars waard!"

Mark en Sabine wonen samen met hun zoontje Flip in Haarlem. Mark is hier geboren en getogen, maar Sabine groeide op in Twente, op een boerderij. Nu ze een gezinnetje heeft, verlangt ze steeds meer terug naar die rust en ruimte. Omdat zowel Mark als Sabine veel thuiswerken, merken ze dat hun huis in Haarlem te klein wordt. Ze willen dus graag groter wonen zodat ze allebei hun eigen werkplekje hebben het liefst in de omgeving van Overijssel.

Hoewel het team van Voor Hetzelfde Geld hun uiterste best heeft gedaan, kan Sabine tijdens het proefionen in Winterswijk niet wennen aan het feit dat het voor haar ouders 'net te ver is om even langs te gaan'. Het stel besluit dan ook uiteindelijk hun droomhuis te laten gaan. RTL.nl sprak Mark en Sabine om te horen hoe het nu, ruime tijd na de opnames, met ze gaat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voor Hetzelfde Geld-stel besluit droomhuis te laten gaan

Het stel vertelt dat ze eigenlijk tussen neus en lippen door een keer aan vrienden hadden verteld dat ze graag meer woonruimte zouden willen. Toen het programma ter sprake kwam werden Mark en Sabine aangemoedigd om zich op te geven. De volgende dag heeft Mark dat onaangekondigd gedaan en een paar weken later stond Natasja op de stoep.

Het meedoen was voor het koppel een nieuwe, maar heel fijne ervaring. "Het was ontzettend leuk en leerzaam om mee te doen!", aldus Sabine. Het stel heeft door de deelname een heel duidelijk beeld gekregen van wat ze zochten in een huis. "Ondanks dat we ons eigen ding konden en mochten doen, heb je ook te maken met een programmaplanning en dat kost energie, maar het is het dubbel en dwars waard!"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voor Hetzelfde Geld-stel wil met camper naar Portugal

In de aflevering dinsdagavond zeggen Mark en Sabine meerdere keren dat ze twijfelden tussen twee huizen. Eén van die twee was natuurlijk Winterswijk, maar wat was dan het tweede huis? "Het huis in Heerde was verrassend groot en had een karakteristieke buitenkant" aldus Mark. "De ligging was echter niet ideaal." Vandaar dat ze uiteindelijk gekozen hebben om te gaan proefwonen in het huis in Winterswijk.

Dankzij het leerzame proces van het programma zijn Mark en Sabine erachter gekomen dat de locatie van het huis belangrijker was dan het huis zelf. Ze hebben na hun deelname dan ook hun zoekgebied verkleind tot de gemeente Hof van Twente en Lochem. Dit heeft gezorgd voor een heel goed resultaat. In maart 2022 kwam er namelijk een heel mooi huis uit 1910 op de markt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wonen Rob en Maurits uit Voor Hetzelfde Geld nog in Brabant?

De vrijstaande woning is volledig gemoderniseerd, maar heeft alle karakteristieke elementen behouden. De locatie is perfect: dichtbij de ouders van Sabine én op een steenworp afstand van het centrum. Het stel deed een bod en per december 2022 wonen ze in het Overijsselse Goor!

De timing kon niet beter, want intussen hebben Mark en Sabine er een zoontje bij. Ze zijn dolgelukkig met hun nieuwe huis en hun prachtige gezin. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore