Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Aha! Hierdoor klopt de tijd van de wasmachine niet altijd

De wasmachine geeft aan over drie minuten klaar te zijn, maar tien minuten later draait je was nog steeds. Niet altijd even handig, zeker als je erop aan het wachten bent. Maar hoe zit dat nou? Wij zochten uit waarom de tijd vaak niet klopt.

Gewicht

Er zitten allerlei sensoren in de wasmachine die ervoor zorgen dat het wasgoed schoon en fris uit de machine komt. Zo ook de gewichtssensor. Deze bepaalt de daadwerkelijke wastijd aan de hand van de belading.

Precies mogelijke tijd

Door lichte en zware items samen te wassen is de wastijd soms lastig te berekenen voor de wasmachine. Probeer daarom de lichte en zware items gescheiden te wassen. Daarnaast is het beter om ook ook niet te veel wasgoed tegelijk in de trommel te stoppen.

Het allerbeste is om eerst het wasprogramma te kiezen en dan pas de was in de wasmachine te doen. Hierdoor werkt de gewichtssensor het beste.

Met
Lees ook:
Met deze supertip droogt je was beter en sneller in de droger

Uitschieter

Ook ligt het aan de hoeveelheid wasmiddel die je in de wasmachine doet. Je wilt natuurlijk dat je wasgoed schoon en fris ruikt en daarom doe je soms net een scheutje extra erin of je schiet per ongeluk uit. Maar als er na de aangegeven tijd nog té veel zeepresten in het water zit gaat de wasmachine nog een keer spoelen en duurt het dus langer dan er van tevoren werd aangegeven. Door je aan de juiste hoeveelheid wasmiddel te houden – zoals te vinden is op de verpakking – hoeft de wasmachine niet langer te spoelen. En ja, dit scheelt natuurlijk ook weer in de portemonnee!

Niks
Elke week nieuwe inspiratie en tips!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Fotocredits:

Headerfoto: Ziga Plahutar

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: