Eigen Huis & Tuin Lekker Leven

We gaan weer naar kantoor. Wat doet dat met je huisdier?

30 maart 2022 17:52

We gaan ondertussen steeds meer naar kantoor en daarbij komt er voor velen een einde aan het thuiswerken. Niet alleen voor ons is dat weer wennen, ook voor je huisdieren is dat even omschakelen. Ze zijn niet (meer) gewend om veel alleen thuis te zijn, vooral de jongere diertjes die tijdens de coronacrisis zijn aangeschaft. Die zijn vaak niet anders gewend dan dat er bijna altijd wel iemand thuis was. Piet vertelt wat voor invloed deze ommekeer op je huisdier heeft én geeft er handige tips voor.

Langzaam laten wennen

Honden zijn sociale dieren en vinden het dus lastig om alleen te zijn. Ze moeten er dan ook langzaam aan wennen dat je wat vaker buitenshuis gaat werken. Begin hier dus op tijd mee. Dat kan je bijvoorbeeld doen door even kort boodschappen te gaan doen of door een tijdje in een andere ruimte te gaan zitten. De viervoeter leert zo langzamerhand dat jij af en toe even weg bent en dat het helemaal oké is.

Wat je ook kan doen is je hond meenemen naar de werkvloer, mits je werkgever dit goedkeurt natuurlijk. Het is namelijk bewezen dat dit een positief effect heeft op de werkvloer en dat het stress wegneemt. Profiteren je collega's hier dus ook gelijk van! 

Katten zijn andere dieren

Zo sociaal als honden zijn, zo op zichzelf zijn katten. Al dat thuiswerken is voor een kat best wel heftig en kan zelfs stressvol zijn. Katten vinden het immers heerlijk om het ‘rijk’ voor zichzelf te hebben en kunnen dan ook gerust de hele dag lekker slapen.

Omdat veel van ons gedeeltelijk nog thuis blijven werken, zal de stress van de kat niet helemaal verdwijnen. Die stress kan je als baasje wel verminderen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je kat een plek voor zichzelf heeft waar hij zich terug kan trekken. Wat ook helpt is om oordopjes in te doen of een koptelefoon op te zetten tijdens vergaderingen. Dat scheelt alweer de helft van de geluiden. Zo hoort je beestje ook alleen jouw stem en dat is natuurlijk vertrouwd.

Adopteren

Piet heeft Teddy meegenomen naar de studio, een jonge toy poedel. Teddy heeft al een fijn gezin gevonden waar ze gelukkig woont. Helaas geldt dit niet voor alle honden. Heb jij plannen om een hond te adopteren? Neem dan eerst een kijkje in een asiel. Een voorbeeld hiervan is Verhuisdieren. De honden die daar zitten zijn nog op zoek naar lieve baasjes, net als Jaimy (zie foto hieronder). 

Jaimy Jaimy

Jaimy is een echte knuffelkont. Hij is een gecastreerde Roemeense reu van vijf jaar oud. Hij hunkert naar een liefdevol baasje en is ontzettend leergierig. Ook kan hij goed met andere honden en katten overweg. Wil je meer informatie over Jaimy of wil je hem een mooi thuis bieden? Ga dan naar de website van Verhuisdieren

Fotocredits

Headerfoto: Jamie Street - Unsplash

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore