Ga naar de inhoud
RTL wonen

Om deze reden moet je af en toe een propje aluminiumfolie in de vaatwasser doen

Van je vaatwasser mag je natuurlijk verwachten dat 'ie je vaat weer brandschoon maakt. Toch kan je bestek er op den duur ook dof en bekrast door raken. De oplossing? Gooi er af en toe een propje aluminiumfolie bij. We horen je al denken… “aluminiumfolie bij de vaat? Dat kan niet goed gaan”. Toch blijkt het een superhandige truc met een verbluffend eindresultaat.

Zo goed als nieuw

In het onderstaande filmpje is te zien dat TikTok-gebruiker Carolina Mccauley haar vaatwasser inruimt met behoorlijk bekrast bestek. Maar wanneer er een propje aluminiumfolie bij de vaat wordt gedaan, wordt het interessant. Nadat de vaatwasser heeft gedraaid ziet het bestek er namelijk weer als nieuw uit.

Let op! Deze tip geldt voor RVS bestek. Bij zilver bestek wordt het meestal afgeraden het überhaupt door de vaatwasser schoon te laten maken. Dit kan je bestek aantasten en juist lelijk maken.

Simpele scheikunde

Maar hoe werkt dit dan? Het is niet zo dat het propje aluminiumfolie het bestek daadwerkelijk poetst, want het zit vast in het bestekbakje. Daarnaast zou dat juist zorgen voor meer krassen en vlekken. Nee, de aluminiumfolie en het vaatwastablet zorgen samen voor een chemische reactie, waardoor de aanslag verdwijnt en je bestek weer helemaal gaat glimmen. De reactie is bijna hetzelfde als de techniek van het oppoetsen van zilver.

Wondermiddel

Aluminiumfolie is overigens niet alleen een wondermiddel voor je vaatwasser. Je kan er nog veel meer mee doen. Eén van die dingen is een propje aluminium in de droger doen. Lees hier waarom dat een een tip is die nog wel eens goed van pas kan komen! 

Fotocredits

Niks
Elke week de nieuwste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: