Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Lifehack! Deze briljante tip zorgt extreem snel voor nieuwe bladeren aan je Monstera

Monstera’s staan er al om bekend dat ze als kool groeien, mits je ze goed verzorgt natuurlijk. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat het je nog niet snel genoeg gaat, of dat ze op den duur even op pauze lijken te staan met het aanmaken van nieuwe bladeren. In dat geval wordt het tijd om deze briljante lifehack uit te proberen.

Ben jij zo’n ‘plantengekkie’ die van geluk een dansje doet bij het zien van een nieuw blad? Maak je dan maar klaar voor héél veel geluksdansjes, want met de volgende tip blijven de bladeren maar komen! We kwamen de lifehack al meerdere keren tegen op Instagram onder de hashtag #monsterahack en de tip bleek keer op keer succesvol te zijn.

Water en luchtwortels

Het idee is heel simpel en de benodigdheden eigenlijk net zo. Het enige wat je nodig hebt is uiteraard een Monstera en een klein glaasje water. Bijvoorbeeld een borrelglaasje, een shotglaasje, of gewoon een kartonnen bekertje.

Daarnaast is het belangrijk dat de plant luchtwortels heeft. Dit zijn bruine wortels die aan de stelen van de plant groeien, bóven de aarde. Dit zijn dus andere wortels dan de wortels in de pot. Luchtwortels halen hun voedingsstoffen uit de lucht en in de tropische regenwouden zorgen deze wortels ervoor dat ze tegen bomen aan kunnen groeien voor extra steun. 

Overigens heeft niet elke jonge Monstera luchtwortels, maar de grotere meestal wel.

Trakteer op een shotje water

Dan nu, dé tip: vul het glaasje of bekertje met water en steek het uiteinde van de luchtwortel hierin. Zet het glaasje op de grond naast of als dat kan in de pot en zorg dat het glaasje stabiel staat zodat ‘ie niet omvalt. Het glaasje wordt soms ook wel vastgemaakt aan de plant of mosstok met een touwtje.

Nu is het alleen nog maar een kwestie van eventjes afwachten én zorgen dat de luchtwortel nooit droog komt te staan. Vergeet dit vooral niet regelmatig te controleren, want de Monstera is een echte zuipschuit. Daarnaast is het evengoed belangrijk dat je de plant zelf ook gewoon water blijft geven zoals je hiervoor ook deed.

Blad na blad

Als we de bijschriften van de onderstaande foto’s en filmpjes mogen geloven groeien er al binnen enkele dagen om de haverklap nieuwe bladeren aan de plant. Briljant toch?!

Deze plant had al binnen 24 uur een nieuw blad:

Niks
Elke week de nieuwste inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Deze Monstera zorgde zelfs voor drie nieuwe bladeren in slechts twee dagen:

En ook deze plant maakte al na twee dagen twee nieuwe bladeren aan zoals je kunt zien op de derde foto:

Fotografie

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: