Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Beddengoed in de knoop? Niet meer met deze 4 tips

Beeld © iStock

Raak jij iedere keer weer geïrriteerd als je beddengoed volledig in elkaar gedraaid uit de wastrommel komt? Je bent niet de enige! Door het volgende te doen, heb je er voortaan geen last meer van.

4 tips om te voorkomen dat je beddengoed in elkaar draait

Wonderbaarlijk, dat is het. Alhoewel, het is te verklaren. Het beddengoed draait van links naar rechts en vice versa. Als grote bal haal je het uit de wasmachine en als halfnatte prop uit de droogtommel. Ideaal is anders. Vanaf nu is het passé met de volgende tips.

1. Sluit knoopjes en ritsen

Heb je bij het afhalen van het vuile beddengoed net alle knoopjes aan de onderkant geopend, dan ben je blij als het de was in kan. Toch kun je beter een minuutje extra pakken om de knoopjes en eventuele rits(en) weer te sluiten. 

Aha!
Muntjes, pluisjes en andere troep
Aha! Daar is dus dat klepje onderaan de wasmachine voor

En wat als je beddengoed geen ritsen of knopen heeft? Dan zijn er nog drie oplossingen.

2. Gebruik wasknijpers 

Wasknijpers, sokkenknijpers of elastiekjes. Pak ze er maar bij, voordat het beddengoed de wasmachine of droger ingaat. Bind de uiteinden aan elkaar vast. Doe je dit, dan zit de stof aan alle kanten dicht en kan het zo niet in de knoop raken.

3. Ga een 'potje tennissen'

Geloof het of niet, maar wanneer je het beddengoed in de droger gooit, doe er dan een paar tennisballen bij. Deze gaan stuiterend de droogbeurt door en voorkomen dat je verse was verstrikt raakt. Hoe simpel kan het zijn!

Mooie bijkomstigheden: het tennisspul vermindert ook nog eens kreukels, maakt de was minder statisch en versnelt de drogingstijd. Kanttekening: Kies wel voor van die oude, versleten stuks. Gebruik je namelijk een paar nieuwe, dan is de kans groot dat de kleurstof van de tennisballen zich met de was mengt.

4: Vouw de was op

Jazeker! Ook al gaat het wasgoed eerst nog door de was- of droogstraat heen, ga alvast aan de vouw. Vouw de opening van de lakens een paar keer naar binnen om. Daarna vouw je de rest op. Geen bal, wél droge was.

Zo
Daar zit een luchtje aan
Zo zorg je ervoor dat je wasmachine niet meer stinkt
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!