De kleur van 2021

Deze kleur wordt in 2021 razendpopulair

18 januari 2021 06:59

Stel: je wil je woonkamer, slaapkamer of welke ruimte dan ook in het nieuwe jaar een nieuw kleurtje geven. Voor welke kleur kies je dan? Wij helpen je op weg met de kleurentrends van 2021.

Om jullie van de juiste informatie te voorzien, hebben we uiteraard de nodige research gedaan. Zo roept Karwei de kleur ‘sandstone beige’ uit tot trendkleur van 2021: dit is een subtiele, ingetogen kleur die rust geeft en ervoor zorgt dat andere items shinen. De kleur beige is een aardse kleur, maar tegelijkertijd elegant. Met beige zit je bij elke woonstijl goed.

Je kunt beige gebruiken als basis in combinatie met aardse tinten, maar ook is het een perfecte warme tegenhanger in een huis met bijvoorbeeld groen- en natureltinten. Naast een beige muur, kun je ook kiezen voor beige gordijnen, kussens of vloerkleden. Altijd goed!

Wereldwijd kleurentrendonderzoek

Niet alleen Karwei deed onderzoek naar de beste kleuren voor 2021. Uit het wereldwijde kleurentrendonderzoek van Flexa kwam de kleur ‘brave ground’ als winnaar naar voren. Een warme, natuurlijke en neutrale kleur die zorgt voor balans in elke kamer. Je zou deze kunnen vergelijken met het sandstone beige van Karwei, maar hij is nog nét iets aardser.

Naast het onderzoeken van populaire verfkleuren, keken we ook naar het grotere plaatje. Zo is de Scandinavische trend in 2021 definitief. De Scandinavische look kenmerkt zich door de volgende kernwoorden: sober en ingetogen. We zijn vaker thuis en hebben daardoor in alle dagelijkse hectiek vooral behoefte aan natuur en rust. Hierbij is een witte/lichte kleur in combinatie met aardse tinten niet te missen.

Conclusie: aardse tinten, en dan vooral verschillende vormen van beige, worden het helemaal in 2021!

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Brave ground is de kleur van 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore