Keukentrends

Dit worden de keukentrends van 2021

25 januari 2021 07:02 Aangepast: 26 januari 2021 15:58
Beeld © iStock

Nieuw jaar, nieuwe keuken? Het kiezen van een geschikte keuken is nog niet zo makkelijk. Wil je voor functionaliteit gaan? In welke stijl moet de keuken zijn? In dit artikel praten we je bij over de keukentrends van 2021, zodat op dát gebied in ieder geval goed zit.

Een keuken is niet alleen een plek om te koken. Zeker in de laatste jaren wordt deze ruimte steeds vaker omgetoverd tot een centraal punt van het huis. De open keuken wordt populairder, waarbij de keuken direct in verbinding staat met de woonkamer.

Een plek voor samenkomst, gezelligheid en borrelen. Daarom zie je steeds meer huizen met een kookeiland, waaraan stoelen of barkrukken geschoven kunnen worden en met een groot keukenblad, zodat je er met meerdere mensen tegelijk aan kunt koken of zitten.

Materialenruil

Om de keuken nóg huiselijker te maken en over te laten lopen in de woonkamer, worden er materialen in de woonkamer gebruikt die normaal alleen in de keuken te vinden waren en andersom. Deze trend zal zich in 2021 zeker doorzetten, dus mocht je al in het bezit zijn van zo’n pronkstuk als een houtenkookeiland, dan zit je voorlopig nog wel even goed.

Marmer

Marmer in huis is iets wat ook de laatste tijd steeds vaker te zien is en wat in 2021 een trend blijft. Door gebruik van deze luxe steen krijgt je keuken een chique uitstraling. Of het nou een keukenblad of achterwand is, slechts een klein beetje marmer geeft al een luxueuze look.

Dus ook keukenaccessoires van marmer. Perfect indien je niet te veel wilt (wat we begrijpen). Ook materialen die hierop zijn geïnspireerd zoals keramiek of composiet zien we graag!

Zwarte keuken

Waar zwarte keukens vroeger misschien nog als ‘gewaagd’ of ‘heftig’ gezien werden, staat een zwarte keuken nu voor urban chique of stijlvol. Zeker als je deze verrijkt met gouden componenten. Toch is een compleet zwarte look ook niet verkeerd en deze zal in 2021 zeker (nog) meer te zien zijn. Zwart is goed, zwart is veilig: het kan overal bij en past daardoor in elke interieurstijl.

Duurzaam

We willen dat onze keukenapparatuur steeds slimmer en duurzamer wordt. Dit zie je terug en ga je ook dit jaar weer zien. Hoe energiezuiniger, hoe beter. Met ‘slimme’ apparatuur bedoelen we bijvoorbeeld apparaten die je op afstand, met behulp van een app kunt bedienen. Of slimme ovens, vaatwassers en zelfdenkende koelkasten. Kind kan de was doen!

Rural chic

Eén van de trends waarvan wij denken dat deze écht nog wel even blijft, is rural chic. Probeer dat maar eens een paar keer achter elkaar uit te spreken.

Deze keukenstijl betekent een mix van landelijk en industrieel. Dit betekent: geen ronde subtiele vormen, maar juist grote gebaren met strakke, architectonische lijnen. Een stoere look-and-feel, maar toch ook chic en handgemaakt. De focus op slechts een aantal eyecatchers, die vaak gemaakt zijn van buitenmaterialen als hout, steen en, jawel: marmer.

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore